U-14> 2. mesto na turnirju v Čatežu

Starejši dečki U-14 so na turnirju v Čatežu nabirali prepotrebne izkušnje za prihajajočo tekmovalno sezono 2020/2021 v 1.SNL U-15 zahod ob tem pa dosegli lep tekmovalni uspeh.

Na turnirju je sodelovalo 10 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini po 5. Nogometaši Brinja so dvakrat zmagali (Halubjan in Brežice) in dvakrat izgubili (Triglav, Bravo) kar je bilo dovolj za 2. mesto v skupini "B" in polfinalno tekmo z zmagovalcem skupine "A" Rudarjem iz Velenja.

Polfinalno tekmo proti vrstnikom iz Saleške doline so varovanci trenerja Erika Marinška in pomočnika Ervina Agičića odlično začeli zabili 2 gola in odigrali verjetno najboljši polčas na turnirju. V nadaljevanju so Velenjčani izenačili in o potniku v finale so odločali kazenski streli v katerih so bili uspešnejši naši nogometaši.

V finalu je bil nasprotnik znanec iz skupinskega dela Bravo iz Ljubljane. Že sama tekma ni bila na tako visokem nivoju kot polfinale, svoje je naredila utrujenost, padla je koncentracija in Bravo je z zadetkom odločil finale.

Trener Erik Marinšek je po turnirju povedal: "Za nami je pol sezona, ki nas je vse prikrajšala z neigranjem tekem in nabiranjem tekmovalnih izkušenj, ki jih bodo fantje še kako potrebovali v prihodnji sezoni. Zato sem zelo vesel, da smo za zaključek sezone odigrali kakovostne tekme na turnirju v Čatežu za kar gre pohvala organizatorju. Turnir lahko ocenim kot uspešen, saj smo ne glede na vse z končnim 2. mestom dosegli lep rezultat. Kljub temu smo smo nekatere tekme odigrali precej pod nivojem, ki smo ga sposobni za kar smo bili tudi kaznovani, vključno z finalno tekmo, kjer je svoje naredila še utrujenost. Fantom čestitam za dosežek, ki bo lepa popotnica za prihodnje delo."

Ob pomanjkanju tekem v spomladanskem delu je bil turnir pomembna priprava na prvo pravo tekmovalno sezono generacije 2006 in lepa motivacija za prihodnje delo.

Čestitke celotni ekipi.

Foto: facebook@B4SportCamps