Uspeh grosupeljskega in slovenskega nogometa

Mladinci so z zmago na turnirju "Zlatý Kahán 2020" v Ostravi na Češkem še enkrat več dokazali, da mladinska šola Nogometnega kluba Brinje Grosuplje deluje odlično.

To ni le promocija našega kluba temveč slovenskega nogometa na splošno. Ob tem velja poudariti, da uspeh temlji na strokovnem delu trenerjev iz lokalnega okolja. V zadnjih letih sta z omenjeno generacijo delala trenerja Goran Markovič in Borut Antončič.

 

Zlatý Kahán 2020 Finale:
NK BRINJE GROSUPLJE : SK SIGMA OLOMOUC 4:2; 1:1 (0:0)

Borut Antončič je tudi ocenil udeležbo na turnirju. "Za nami je naporen teden, v katerem smo v štirih dneh odigrali štiri tekme po 80 minut, sklenili pa smo ga z zmago v finalu. V finalu smo se pomerili z eno izmed vodilnih nogomometnih akademij na Češkem, Sigmo iz Olomuca, kjer so vložki v mladinski nogomet neprimerno višji kot pri nas. Treba je priznati, da se je nasprotnik izkazal kot zelo zahteven, v vseh segmentih nogometne igre in smo v določenih obdobjih močno trpeli. Sicer smo pri rezultatu 0-0, imeli tudi mi svoje priložnosti, ki pa so žal ostale neizkoriščene. V zaključku tekme pa je nasprotnik povedel, po ponesrečenem posredovanju ob prekinitvi. Ne glede na zaostanek so fantje zadnje minute, kljub utrujenosti in vročini, odigrali kot v transu in z evro golom po odbiti žogi finale pripeljali do kazenskih strelov. Loterija je bila praktično odločena že v prvi seriji, ko je kapetan Sigme zgrešil in pot do končne zmage je bila odprta.
Omeniti velja, da smo po zapisnikih pred tekmami, celoten turnir odigrali praktično z leto mlajšo ekipo kot konkurenca, saj so na turnirju sodelovali tudi štirje igralci kadetske ekipe.
Končno zmago lahko ocenim, kot velikanski uspeh tako za naš klub kot slovenski nogomet. Organizator Banik iz Ostrave je takoj po turnirju potrdil vabilo tudi za naslednje leto, prav tako pa smo z ostalimi klubi vzpostavili dogovor za sodelovanje na turnirjih in prijateljskih tekmah."

Časa za slavje ne bo veliko. Že jutri se bodo na domačem igrišču nadaljevale priprave na uvodno sezono v 1.SML/SKL do katerega so še slabi trije tedni. Zmaga na turnirju je in mora biti dodatna motivacija za delo, da se tudi v zgodovinski prvi sezoni v 1.SML/SKL Nogometni klub Brinje Grosuplje pokaže v kar najboljši izvedbi.

Še enkrat celotni ekipi čestitke za izjemen uspeh.