1.SML/SKL> Neuspešno gostovanje v Kidričevem

U-17> ALUMINJ : BRINJE GROSUPLJE 4 : 3
Luka Pučnik(20'),Črt Vuković(37'), Klemen Rahle(39'),Marcel Lorber(45'-11m); Nik Zrnec(11'), Peter Čeferin(23'), Luka Jerin(63')

U-19> ALUMINJ : BRINJE GROSUPLJE 1 : 0

Prvič v sezoni se je zgodilo, da sta obe ekipi zabeležili ničlo, brez točk za prvenstveni lestvici.

Rezultatsko nič tragičnega, toda v nekaterih segmentih igre, daleč od pričakovanega. Najvišnji nivo tekmovanja prinaša zahtevne tekme iz kroga v krog in izkušnje v tem pogledu niso na strani nogometašev Brinja.

V obehh tekmah je bilo za Brinja v igri veliko več kot le dva poraza. Žal so nekatere odločitve v sami igri pripeljale, da se tekmi nista končali po željah naših nogometašev.

Po tekmi kadetov U-17 se je razgovoril trener Goran Markovič, ki po tekmi ni bil zadovoljen: "Po taki tekmi, ko imaš preprosto v prvem polčasu vse pod kontrolo in v treh minutah to zapraviš, se na koncu tekma ne more drugače končati, kot se je. Žal po petih krogih nismo upravičili naših napovedih in želja, ki smo si jih zadali pred začetkom sezone. Na žalost nekateri igralci, katere smo mislili, da bodo nosilci ekipe igrajo preprosto s preveliko nihanja, dajejo občutek, kot da so se zadovoljili z samo uvrstitvijo v najvišji rang tekmovanja. Toliko individualnih napak, slabega branjenja v igri 1:1 oz. celo 1:2, prelaganja odgovornosti na druge igralce in ne prevzeti svoje, potem težko pričakujemo/pričakujejo napredek. Trenutno smo na točki nič, ko je velika mera zaupanja izgubljena, tako da bo potrebno dobro zavihati rokave, da pridemo do nivoja, ki si ga vsi skupaj želimo, mogoče v tem trenutku ni problematika v tehniki in taktiki (čeprav ne briljiramo), ampak v odnosu do športa, ekipe, trenerjev, igrišča, koncentraciji pred tekmo, obnašanju po tekmi in še bi lahko našteval. Kot smo že velikokrat slišali floskulo; ekipa posameznika potisne v ospredje, pri nas je trenutno vse obrnjeno na glavo, tako da se bomo vrnili nazaj k osnovam, da lahko zopet stopimo na prvo stopničko."

Z igro mladincev U-19 je bil trener Goran Markovič precej bolj zadovoljen: "Z naše strani soliden prvi polčas, v drugem pa bi morali zadeti iz toliko dobrih situacij, odločila pa je sodniška odločitev, ko je pokazal na najstrožjo kazen. Fantom čestitke za prikazano, kljub številnim težavam, ki nas spremljajo v začetku prvenstva. Ob dejstvu, da imamo eno najmlajših ekip v ligi (igramo z 7, 8 vhodnimi letniki) smo lahko optimistični, da bomo še boljši iz tekme v tekmo, predvsem pa verjamem, da se bodo v bodoče take tekme obrnile nam v prid. Moramo pa vztrajati naprej, ter se zavedati da od stopničke 4 do stopničke 7 je najlažje napredovati, potem pa je potrebno vložiti še več energije, volje da narediš male korake, ki so težko vidni, se jih pa mi zavedamo, da nam pomenijo veliko."

Podrobnosti o tekmi kadetov na TEJ POVEZAVI.
Podrobnosti o tekmi mladincev na TEJ POVEZAVI.

Na skupni lestvici ekipi zasedata 8. mesto, mladinci so na 8. mestu, kadeti na 9.

V sredo bi mladinci mmorali doma igrati tekmo osmine finala pokalnega tekmovanja MNZ Ljubljane, vendar nogometaši Bele krajine niso pripotovali v Grosuplje. Mladinci so tako brez boja uvrščeni med 8 najboljših ekip.

V nedeljo sledi gostovanje v Kranju, kjer se bosta tekmi kadetov in mladincev proti Triglavu pričeli ob 14. in 16. uri.