3.SNL> Točki po nepotrebnem ostali v Vipavi

NK FAMA VIPAVA : NK BRINJE GROSUPLJE 1 : 1 (0:0)
Jure Kandare(93'); Jan Mesec(46')

Trener Sanel Konjević je v 15. krogu 3.SNL zahod spočil večino članov udarne zasedbe svojega moštva. V Vipavi je zaigrala zelo mlada postava Grosupeljčanov, le trije nogometaši Brinja Grosuplje so bili rojeni pred letom 2000. Ob tem je priložnost za dokazovanje dobilo 7 članov mladinske selekcije.

Nogometaši Brinja Grosuplje se niso obremenjevali s svojo starostjo in vajeti igre hitro vzeli v svoje noge. Dinamična igra je imela v zaključkih akcij tudi pomanjklivosti kar se je poznalo na rezultatu po polovici igre, ki je ostal na izhodiščnih 0:0.

Že v prvi minuti nadaljevanja igre v drugem polčasu je prišlo do spremembe rezultata. Za Brinje Grosuplje je bil v zaključku akcije uspešen Jan Mesec za vodstvo Brinja Grosuplje. Tudi v nadaljevanju je bila vsa kontrola igre na strani Brinja in ko je bilo pričakovati še kakšen zadetek v mreži domačinov, se je v 71. minuti igre zgodil ključni trenutek tekme. Nepotreben štart Anžeta Šparovca proti nasprotnemu igralcu, se je končal z njegovo direktno izključitvijo. Posledično so domači dobili zalet za igro in bili za svojo vztrajnost nagrajeni v povsem zadnjih sekundah igre, ko so zadeli za izenačenje na 1:1, kar je bil tudi končni rezultat tekme.

Po tekmi je trener Sanel Konjević povedal: "Neumna izključitev je botrovala k temu, da smo prejeli zadetek v 93. minuti in domačinom podarili točko. V 1.polcasu smo igrali dobro v prvih 15 minutah potem pa smo kljub prevladi prepočasi igrali v napadu. Dober začetek v nadaljevanju in znova nekaj dobrih akcij a potem z igralcem manj smo bili usmerjeni bolj v protinapad. Danes smo zavestno pustili večino prvotimcev doma in igrali z mladinci, ki so s svojim pristopom na tekmi dokazali, da so prihodnost tega moštva."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Po tekmi je bilo razočaranje v taboru Brinja očitno in veliko. Vsi so se zavedali, da so zapravili lepo zmago, ki bi bila popolnoma zaslužena. Kljub izključitvi, bi morali nogometaši Brinja tekmo odločiti že prej.

Neodločen rezultat seveda ni neuspeh. Brinje ostaja trdno na tretjem mestu prvenstvene lestvice, z le enim prvenstvenim porazom. Priložnost za dokazovanje sledi že v soboto ob 17. uri, ko v Grosuplje prihaja Tinex Šenčur.

Video posnetek tekme:

Drugi polčas:

Prvi polčas: