1. SML/SKL> Odličen štart mladincev in kadetov v novo sezono

Za mladinci U-19 in kadeti U-17 so že štirje prvenstveni krogi v 1. slovenski državni ligi.

Mladi nogometaši Brinja, v obeh selekcijah, so v novo prvenstvo štartali odlično. Zahteven razpored na začetku prvenstva, osem odigranih tekem in le en poraz so značilnosti uvodnih štirih krogov.

Za uvod v prvenstvo so mladi nogometaši doma gostili Aluminij iz Kidričevega in v obeh kategorijah zabeležili neodločena rezultata. Mladinci U-19 so v drugem polčasu že vodili z 2:0, vendar so gostje v dobesedno zadnji sekundi tekme izenačili na 2:2. Pri kadetih U-17 je bila situacija ravno obrnjena, gostje so povedli, v zadnjih trenutkih tekme so Grosupeljčani izenačili.

V 2. krogu je sledilo verjetno najzahtevnejše gostovanje letošnjega prvenstva. Murska sobota, oziroma Radenci, kjer sta se igrali tekmi, je najodaljnejše prizorišče kamor potujejo naši nogometaši. Da so se na pot odpravili že dan pred prvenstvenima tekmama se je izkazala za pravilno odločitev. Nogometaši so domov prinesli poln izkupiček šestih točk.

V 3. krogu med tednom je v Grosupljem gostoval Triglav Kranj. Kadeti U-17 so z lepo predstavo s 3:0 prišli do polnega izkupička. Mladinci U-19 so v čvrsti tekmi remizirali z 1:1.

Minuli vikend je sledilo gostovanje pri najbljižjem sosednjem klubu v prvenstvu. Ljubljanska Olimpija je bila v kategoriji kadetov prezahteven nasprotnik in zmagala s 3:1. Mladinci so se favoriziranemu domačemu moštvo odločno postavi po robu in z dvema doseženima zadetkoma remizirali 2:2.

Rezultati mladinci U-19:
1.krog> BRINJE GROSUPLJE : NOVA KBM ALUMINIJ 2:2
Nejc Močnik(53', 68')
2.krog> MURA : BRINJE GROSUPLJE 0:1
Nejc Močnik(60')
3.krog> BRINJE GROSUPLJE : TRIGLAV KRANJ 1:1
Nik Zrnec(1')
4.krog> OLIMPIJA LJUBLJANA : BRINJE GROSUPLJE 2:2
Nejc Močnik(46', 71')

Mladinci U-19 zasedajo 6. mesto na prvenstveni lestvici 1.SML.

 

Rezultati kadeti U-17:
1.krog> BRINJE GROSUPLJE : NOVA KBM ALUMINIJ 1:1
Žak Grabljevec(80')
2.krog> MURA : BRINJE GROSUPLJE 1:2
Anel Islamagić(6'), Kristjan Bandur(37')
3.krog> BRINJE GROSUPLJE : TRIGLAV KRANJ 3:0
Val Močnik(7'), Aleks Ristić(66'), Vid Hojč(69')
4.krog> OLIMPIJA LJUBLJANA : BRINJE GROSUPLJE 3:1
Anel Islamagić(62')

Kadeti U-17 po štirih odigranih krogih zasedajo visoko 3. mesto na prvenstveni lestvici 1.SKL.

Na skupni lestvici mladincev in kadetov Brinje Grosuplje zaseda 4. mesto.

Prihodnji vikend v Grosuplje prihaja podmladek večkratnih državnih prvakov iz Maribora. Tekmi bosta odigrani v nedeljo ob 15. in 17. uri v Športnem parku Brinje Grosuplje.