3.SNL> Suvereno do zmage na derbiju

BRINJE GROSUPLJE : IZOLA 2 : 0
Kevin Tomšič(6'), Milan Đajić(62')

Varovanci trenerja Gorana Markovića so po čustvenem tednu nadaljevali izjemno rezultatsko serijo.

Tekma, v rezultatskem smislu ni imela velikega pomena, kljub temu so Grosupeljčani odločno pričeli tekmo. Nepopustljivost, ki jo v letošnji sezoni demonstrirajo, se je tokrat odrazila skozi Kevina Tomšiča, ki je obrambo gostov prisili v napako in zadel za zgodnje vodstvo Brinja. 1:0 je bil tudi rezultat prvega polčasa.
V 62' minuti je za povišanja vodstva zadel, kralj strelcev spomladanskega dela prvenstva, Milan Đajič. To je bil njegov 10. zadetek v spomladanskem delu prvenstva. V nadaljevanju je Brinje Grosuplje brez težav nadzorovalo potek tekme in suvereno zabeležilo 19. prvenstveno zmago.

Po tekmi je trener Urban Žohar povedal "Fantje so z zmago na tej tekmi še enkrat potrdili stanje na lestvici z zmago proti kvalitetni ekipi iz Izole. Preko vztrajnosti Kevina smo hitro prišli do želenega zadetka. Čeprav je bilo veliko število prekinitev in razbitega ritma, smo uspeli ustvariti še nekaj situacij, preko katerih bi lahko zvišali vodstvo, vendar je zmanjkalo malo zbranosti v zaključku. V nadaljevanju se je pojavilo nekaj nepotrebne nervoze, vendar smo z drugim zadetkom postavili ''piko na i'' in uspešno zaključili tekmo. Pohvale Izoli, ki nas je skozi spomladanski del sezone silila v visok nivo tekmovalnosti. Želim si, da zadržimo zbranost tudi v preostalih dveh krogih in pomlad skušamo zaključiti neporaženi ter s tem še dodatno nagradimo naše navijače."

Brinje Grosuplje ima dva kroga pred koncem prvenstva na vrhu prvenstvene lestvice 10 točk prednosti pred prvim zasledovalcem Tinex Šečurjem.

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Prihodnji vikend sledi tekma na Viču, kjer bo Brinje Grosuplje gostovalo pri Svobodi v nedeljo ob 17. uri.