1.SKL> Kadeti dvignili pokal

NK Brinje Grosuplje je s Kadeti U-17 prvič v svoji zgodovini prišel do naslova državnega prvaka, ki ga Nogometna zveza Slovenije podeluje v članski, mladinski U-19 , kadetski U-17 in kategoriji starejših dečkov U-15.

S tem je Nogometni klub Brinje Grosuplje postal deseti klub v zgodovini samostojne Slovenije, ki je zabeležil državni naslov v tej starostni kategoriji. Za selekcijo prvakov so pod vodstvom trenerja Erika Marinška v sezoni 2021/2022 zaigrali sledeči nogometaši: Sergej Lazarević, Vid Hojč, Denis Nikić, Kristijan Bandur, Jaka Bahor, Din Handukić, Anel Islamagić, Aljaž Zalaznik, David Vitamvas, Andraž Miklič, Val Močnik, Mark Tomšič, Aleks Ristić, Dejan Panić, Miha Mehle, Jaka Zrnec, Tin Jurić, Liam Strnad, Dimitrij Jenko, Luka Čižmek, Nik Bizjan, David Žinko, Tevž Kušar, Urh Zelnik in Žak Grabljevec.

Vsekakor so nogmetaši dosegli uspeh, ki ga bo zelo težko ponoviti v bilo kateri našteti starostni kategoriji in si skupaj s strokovnim vodstvom zaslužijo v čestitke.

Na zadnji prvenstveni tekmi so na domači zelenici v tekmi proti Iliriji 1911 zabeležili poraz z 0:1, kar pa ni pokvarilo vzdušja ob osvojitvi naslova.

V naslednjih dne bo čas je da nogometaši in klub proslavi zgodovinski uspeh. Sledi nekaj treninga in poletni odmor, v začetku avgusta pa pričetek nove sezone, ki bo zelo pomembna, saj se po njej spremeni format mladinskih tekmovanj.

Še enkrat zahvala in čestitke vsem akterjem, ki so skozi kratko zgodovino Nogometnega kluba Brinje Grosuplje pripomogli k prvemu naslovu državnih prvakov.