Debi v 2.SNL se ni končal po željah

KRKA : BRINJE GROSUPLJE 4 : 1
Kapitanović(43' 47', 54'), Marcius(58'); Klančnik(67')

Nogometaši Brinja Grosuplje so pogumno igrali v Novem mestu, vendar bili kaznovani za nepotrebne napake.

V začetku tekme je bilo čutiti nekaj začetne nervoze, kar so izkoriščali domači nogometaši, ki so imeli nekaj pobude in tudi priložnosti. Grosupeljčani so kmalu prevzeli nadzor nad igro imeli skozi posest žoge pobudo na igrišču. Ko je vse kazalo da se bo prvi polčas končal z 0:0sta sledili dve popolnoma nepotrebni napaki in domači so na odmor prišli s prednostjo dveh zadetkov.

Po odmoru so Grosupeljčani odločno krenili proti vratom Krke, vendar so domači ostali zvesti svoji igri in le čakali na napake, ter hitro dosegli še dva zadetka.
V 67. minuti igre se je Domen Klančnik vpisal v zgodovino Nogometnega kluba Brinje Grosuplje in kot prvi dosegel zadetek v 2.SNL. Kljub kar nekaj priložnostim, s katerimi bi se gostje lahko vrnili tudi v rezultatsko igro, je na koncu ostalo le pri častnem zadetku grosupeljskih nogometašev.

Trener Goran Marković je po tekmi povedal: "Naš debi se ni izšel po naših željah. Po takem porazu je težko zbrati pozitivne besede, saj smo dejansko tekmo izgubili zaradi otroških napak. Do prvega gola smo imeli vse pod kontrolo potem pa tri minutni mrk, ki ga težko opišem. Drug polčas smo dobro začeli, ampak zopet štiri krizne minute in tekma je bila odločena. Do konca tekme smo poizkušali, napadali, iskali pot nazaj ampak poleg častnega zadetka, nam drugo ni uspelo. Mogoče sama tekma z naše strani niti ni bila tako slaba, ampak naše individualne napake so nam nalimale etiketo "tretjeligaška ekipa". Upam, da se bomo iz teh napak kaj naučili, če ne se nam ne piše nič dobrega. Zahvala tudi našim navijačem, ki so prišli na tekmo in upam, da nas bo v nedeljo na prvi domači še več, ter da jim vrnemo s prvo deugoligaško zmago."

Brinje Grosuplje: Ožbej Kisovec, Adnan Abdić, Anže Šparovec, Matej Čož, Al Mahič, Domen Klančnik, Anže Pucihar, Milan Đajič, Sandi Ćoralić, Denis Boh(K), Nejc Pušnik. Klop: Jan Keržič, Gregor Dorniž, Filip Nikola Ostojič, Jan Kovač, Matic Sojer, Ajdin Dergić, Kevin Tomšič, Tim Tomažon Beguš, Jan Jančigaj(V).

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Prihodnjo nedeljo bodo nogometaši Brinja Grosuplje na prvi domači tekmi gostili Krško. Tekma se bo pričela ob 17:30.

Video posnetek tekme: