Proti Aluminiju se ni izšlo za pozitiven rezultat

Nogometaši Brinja so v soboto, 11. marca, odigrali prvo domače srečanje spomladanskega dela sezone. Proti Aluminiju so izgubili z rezultatom 0:2.

Tekma se je začela precej dinamično. Na pogled se je zdelo, da si obe ekipi želita pripravljati priložnosti in doseči zadetek. Gostje so imeli nekoliko več posesti žoge, a nevarnejši so bili modro-rumeni. Vratar Aluminija je bil nekajkrat na resni preizkušnji. Blizu zadetka je bil Kepic, ki je poskusil s strelom z roba kazenskega prostora, vendar ni uspel premagati Banića. Nekaj minut kasneje je bil zadnji mož ekipe Aluminija brez moči, vendar ga je tokrat po močnem in natančnem strelu Piskuleta rešil okvir vrat. Domači so bili nevarni tudi iz kotov, a žoga ni hotela v mrežo. Gostje, ki do tedaj niso bili posebej nevarni, pa so v 45. minuti uspeli priti do vodstva. Marinšek je prejel žogo v kazenskem prostoru Brinja in uspešno premagal vratarja Šugića.

V drugem delu tekme so varovanci Gorana Markovića odločno krenili po izenačenje. Izvajali so pritisk na gostujočo obrambo, ki pa je uspešno odbijala vse napade. Domači trener je opravil nekaj zamenjav, da bi bila njegova ekipa še bolj nevarna, a modro-rumenim ni uspelo zatresti mreže nasprotnika. V 75. minuti so gostje izkoristili napadalno igro Brinja in uspeli priti do povišanja vodstva. Tokrat je bil uspešen Brest.

Srečanje je pripadlo Aluminiju, ki je slavil z 0:2.

NK Brinje Grosuplje 0:2 NK Aluminij

Strelci: Marinšek (45'), Brest (75')

Brinje: Šugić, Brkić, Piskule, Kepic, Mahić, Klančnik, Klašnja, Matko, Hajdinjak, Šporar, Boh

Klop: Trobec, Cvijić, Zrnec, Ristić, Šparovec, Djelovci, Ostojić,, Kene.

Aluminij: Banić, Koblar, Jovan, Martić, Jagić, Katuša, Čavara, Frešner, Brest, Marinšek, Schaubach.

Klop: Pavli, Gorenak, Grajfoner, Borovnik, Skiba, Baskera, Medved, Šturm, Munić.