Ekipa Brinja se je pred začetkom prvenstva dodatno okrepila

Ekipa Brinja se je pred začetkom prvenstva okrepila še z dvema nogometašema. V Grosuplje prihajata Jure Žavbi in Aleks Stojaković. Oba sta bila moštvu priključena že od začetka pripravljalnega obdobja, sedaj pa sta dokončno sklenila dogovor s klubom.

Stojaković se najboljše znajde v napadalni polovici igrišča kot ofenzivni vezist ali osrednji napadalec. Svojo nogometno pot je začel v Žalcu, kjer se je zadržal do selekcije U13. Sledila je selitev v NK Maribor, nato pa v Radomlje. Zadnje leto mladincev je odigral v dresu velenjskega Rudarja, potem pa se je podal na Hrvaško k NK Kurilovec.

stojakovic

19-letnik je ob sklenitvi sodelovanja dejal: »Navdušen sem, da sem se priključil klubu, kot je NK Brinje Grosuplje. Prihajam v urejeno okolje z odličnimi pogoji za delo in napredek. Druga slovenska nogometna liga je zelo tekmovalna in dal bom vse od sebe, da bomo skupaj s soigralci upravičili zaupanje trenerja in ostalih ljudi v klubu. Tekom pripravljalnega obdobja sem se uspel dodobra spoznati s fanti in lahko rečem, da smo se dobro ujeli. Če nam bo uspelo ta ekipni duh pokazati tudi na igrišču, sem prepričan, da dobri rezultati ne bodo izostali.«

Med pripravami se je glavnemu trenerju Goranu Markoviću dokazal tudi Jure Žavbi. Vezist je velik del svoje dosedanje nogometne poti preživel v Domžalah. Tam je opravil vse selekcije mladinskega pogona in dvakrat osvojil naslov mladinskega prvaka Slovenije, izkusil pa je tudi igranje v mladinski ligi prvakov. V zadnjem letu mladinskega staža je odšel na posojo k Dobu, kjer je prvič zaigral v drugi ligi. Ob vstopu v člansko konkurenco je pol sezone igral v avstrijski tretji ligi, v spomladanskem delu pretekle sezone pa je branil barve Primorja.

zavbi

Pri odločitvi za selitev k Brinju je bila za 20-letnika ključna urejenost kluba in kakovost trenažnega procesa: »Kar nekaj fantov mi je zatrdilo, da se trenira odlično in na visokem nivoju. Ekipi sem se pridružil na začetku pripravljalnega obdobja in se dobro vključil v moštvo. Soigralci so kakovostni, zato sem prepričan, da lahko skupaj precej napredujemo. Seveda si vsi želimo dobrih rezultatov in izpolnitve zastavljenih ciljev. Druga liga je zelo kvalitetna, poleg tega pa se neprestano razvija in raste. Komaj čakam, da se sezona začne.«

Oba nogometaša bosta na sobotni tekmi proti Gorici konkurirala za nastop.

Jure in Aleks, dobrodošla v Brinju!