Modro-rumeni boljši od Drave

Nogometaši Brinja so v petek, 13. septembra, odigrali srečanje 6. kroga 2. SNL. V gosteh so premagali Dravo z rezultatom 1:4. 

Srečanje je bilo zaradi neugodnih vremenskih razmer odigrano na igrišču za umetno travo in modro-rumeni so od samega začetka kazali, da so na Ptuj prišli po tri točke. Terensko premoč je kronal Kan Kovač, ki je v 30. minuti zadel za vodstvo Brinja. Slednje je trajalo le dobrih 10 minut, saj so domači v 42. minuti uspeli izenačiti. Odziv varovancev Gorana Markovića ne bi mogel biti boljši. Že v naslednji minuti so uspeli priti do novega vodstva. Malo jih je tudi pobožala sreča, saj so domači zatresli lastno mrežo in ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 1:2.

V drugem polčasu modro-rumeni niso prepuščali stvari naključju. Marinić je prek enajstmetrovke povišal vodstvo na 1:3, vse dvome o zmagovalcu pa je v 86. minuti razblinil Zorica. Brinje so tako zabeležile tri točke in so sedaj pri 10. 

Naslednja tekma bo na sporedu v petek, 20. septembra, ko se bo četa Gorana Markovića v Ivančni Gorici pomerila s sežanskim Taborom.