Nogometaši Brinja so v nedeljo, 18. avgusta, odigrali srečanje 2. kroga 2. SNL. V gosteh so proti Slovanu zmagali z rezultatom 1:2.

IMG 9266h

Modro-rumeni so dobro začeli srečanje in prevzeli nadzor nad dogajanjem na igrišču. Pripravili so si tudi lepo število priložnosti za zadetek, a niso bili zbrani v zaključku akcij. Najlepšo priložnost je imel K. Kovač, ki se je znašel iz oči v oči z domačim vratarjem, a ga ni uspel premagati. Zasluženo vodstvo je le prišlo v 26. minuti, ko je po podaji iz kota zadel Pušnik. Varovanci Gorana Markovića so tudi po doseženem zadetku ohranjali stvari pod nadzorom, vse do 36. minute, ko so nogometaši Slovana po nezbranosti v modro-rumeni obrambi prišli do izenačenja. Ekipi sta na odmor odšli poravnani.

V drugem polčasu se je tehtnica nekoliko prevesila na domačo stran. Bili so bolj nevaren nasprotnik in redno ogrožali vrata Trobca. A modro-rumeni so potrpežljivo prežali na priložnost in jo dočakali v 77. minuti. Po podaji s prostega strela je žogo preusmeril Pušnik, nato pa jo je Klašnja pospravil v mrežo. Domačini so v zaključku tekme močno pritisnili in si pripravili nekaj obetavnih priložnosti za zadetek, a požrtvovalno branjenje gostov in tudi nekaj sreče je pripomoglo k temu, da se mreža Brinja ni zatresla.

Tri točke so po zmagi z 1:2 odšle v Grosuplje.