Nogometaši Brinja so v petek, 20. septembra odigrali srečanje 7. kroga 2. SNL. V Ivančni Gorici so z rezultatom 2:2 remizirali s Taborom iz Sežane.

Modro-rumeni so srečanje boljše otvorili in bili podjetnejši nasprotnik. Nadzorovali so potek srečanja in prihajali v obetavne situacije za zadetek, a je vselej zmanjkala tista zaključna podaja, s katero bi varovanci Gorana Markovića prišli pred gol nasprotnika. Na drugi strani so se gostje osredotočali na protinapade. Enega takih so izpeljali v 28. minuti in domačim branilcem ni preostalo drugega, kot na naredijo prekršek na robu kazenskega prostora. Prosti strel je izvajal Zlatev in z močnim strelom premagal Trobca. V 34. minuti so Sežanci povišali vodstvo, ko je Stančič s pridom izkoristil hudo napako domače ekipe in postavil rezultat prvega polčasa, 0:2 za Tabor.

V drugem polčasu so domači še dodatno pritisnili na plin in povsem nadigrali Tabor. Bili so kombinatorni in redno prihajali v priložnosti za zadetek. Eno takšnih so izkoristili v 61. minuti, ko je Marinić z izjemni strelom premagal vratarja Tabora. Po doseženem zadetku so modro-rumeni konstantno oblegali vrata gostov in pretili z novim zadetkom. Nanj so morali čakati vse do 81. minute, ko je Zorica izkoristil najstrožjo kazen. Do konca srečanja so modro-rumeni poskušali priti do popolnega preobrata, a jim ni uspelo. Vknjižili so zasluženo točko, za kaj več pa je bilo premalo zbranosti v zaključkih akcij.