Mladici U-19 v novo sezono EON NEXTGEN lige niso vstopili po željah. Boleč je bil predvsem poraz v 2. krogu, ki pa je prinesel tudi nekaj dobrega, kar se je že odrazilo v nadaljevanju prvenstva.

Za komentar prvih petih odigranih krogov smo povprašali glavnega trenerja Urbana Žoharja, ki je povedal: "Uvodna del prvenstva zagotovo ni potekal po naših željah. Čeprav ni bilo vse slabo, se zavedamo da predvsem v rezultatskem smislu nismo izpolnili lastnih pričakovanj. Z zmago proti IB1975 smo dobili nekaj samozavesti, z malo sreče bi imeli tudi tri točke proti Krki, medtem ko smo si zmago proti Bravu popolnoma zaslužili. V Šiški smo hitro vzpostavili kontrolo, imeli že dve dobri priložnosti za vodstvo, ampak jih nismo izkoristili. V drugem polčasu je bila želja nadaljevati z podobnim ritmom, kar nam je dokaj dobro uspelo. Z nekaj sreče smo ustvarili situacijo za enajstmetrovko v praktično zadnjem dejanju tekme. Mogoče nas je nagradilo, ker smo čez celotno tekmo iskaii vodilni zadetek. Zavedati se moramo, da imamo še prostor za napredek, delamo pa korake v pravi smeri. Izboljšati moramo predvsem odločitve v zadnji tretjini ter pokazati še več kvalitete v zaključkih."

Zaradi reprezentančnega premora, prihodnji vikend ni rednega prvenstvenega kroga, bodo pa naši mladinci v soboto ob 18:30 doma na umetni travi odigrali prijateljsko tekmo s hrvaško Kustošijo.