Na domačem igrišču boljši od Rudarja

Nogometaši Brinja so v soboto, 18. marca, odigrali srečanje 21. kroga 2. SNL. Na domačem igrišču so premagali Rudar z rezultatom 1:0.

Prvi polčas sta obe ekipi začeli previdno. Gostje so imeli manjšo prevlado, ampak niso kazali večje želje po zadetku. Modro-rumeni so poskušali iz protinapadov, a obrambna vrsta Rudarja je svojo nalogo dobro opravljala.

Vse do 23. minute. Klančnik je prejel žogo na razdalji 25 metrov in z izjemnim strelom zatresel mrežo. Po doseženem zadetku se igra ni veliko spremenila. Domači niso imeli težav pri ohranjanju vodstva. Napadi gostov niso bili nevarni in nogometaši Brinja so na odmor odšli z minimalno prednostjo.

V drugem polčasu so se igralci Rudarja postavili nekoliko višje na polovico Brinja, a je bila njihova igra raztrgana. Niso si uspeli priigrati nevarnih priložnosti za zadetek. Domača obramba je delovala zelo suvereno. V kazenskem prostoru Brinja je bilo nekajkrat napeto, a do zaključnega strela ni prišlo. Na koncu so modro-rumeni suvereno pripeljali tekmo do konca in zabeležili zmago z 1:0.

NK Brinje Grosuplje 1:0 NK Rudar Velenje

Strelci: Klančnik (23')

Brinje: Šugić, Brkić, Piskule, Kepic, Mahić, Klančnik, Klašnja, Matko, Ristić, Pušnik, Boh

Klop: Trobec, Zrnec, Šporar, Abdić, Šparovec, Djelovci, Ostojić, Islamagić, Kene.

Rudar: Biuk, Bićanić, Bošković, Verbič, Zukić, Kočar, Jovanović, Džumhur, Kosić, Biggs, Vošnjak.

Klop: Moćić, Jozić, Majcenović, Musa, Kujović, Tubić.