Sezono 2023/2024 zaključujemo na 5. mestu 2. SNL

Nogometaši Brinja so v nedeljo, 19. maja, odigrali zadnje srečanje v sezoni 2023/2024. Na domačem igrišču so remizirali z Ilirijo z rezultatom 1:1 in sezono zaključili na 5. mestu.

stojakovic3

Prvi polčas je večinoma minil mirno, brez večjih pretresov. Domači so nadzorovali ritem igre in nogometašem Ilirije niso pustili, da bi razvili svojo igro. Modro-rumeni so imeli nekaj polpriložnosti, a niso bili dovolj zbrani v zaključku akcij, da bi resno ogrozili vrata Ilirije. Na drugi strani Ljubljančani niso uspeli priti do kakšne obetavne situacije in Trobec je bil praktično brez dela. Vse do 44. minute. Po podaji iz kota je namreč zadel Maksimović in svoji ekipi tik pred odhodom na odmor priigral prednost.

Domači so v drugem polčasu pokazali več energije in želje po zadetku, kar se jim je hitro obrestovalo. V 53. minuti je Dergić močno sprožil z roba kazenskega prostora in premagal vratarja Ilirije. Kljub izenačenju se varovanci Gorana Markovića niso zaustavljali in še naprej močno pritiskali proti vratom Ilirije. Ljubljančani so se na trenutke branili s kar 6 nogometaši v obrambni liniji, zato je bilo težko prebiti ta obrambni zid. Še najbližje zadetku je bil Nik Zrnec v zaključku tekme, a njegov strel ni bil dovolj natančen.

Srečanje se je končalo z neodločenim rezultatom 1:1.

Nogometni klub Brinje Grosuplje sezono 2023/2024 zaključuje na 5. mestu 2. SNL, kar je najboljša uvrstitev v zgodovini kluba.

Mladinci na zadnjem gostovanju minimalno poraženi pri novem državnem prvaku

Mladinci so v petek gostovali pri Mariboru in po dobri nogmetni igri izgubili z 1:0

Po tekmi je trener Urban Žohar povedel: "Dober začetek tekme, nemudoma smo imeli dve dobri priložnosti. V nadaljevanju smo ponovno dobro izvajali naloge v obrambi, v napadu pa bili enostavni in predvsem preko krilnih položajev prihajali pred nasprotnikov gol. Prejeti zadetek je padel po trenutku nekoncentracije, kjer smo šli preveč odprto v zaključek in na drugi strani pustili ogromno prostora za protinapad. V drugem polčasu smo želeli hitro izenačiti, ampak smo bili v situacijah pred golom premalo konkretni. Zavedamo se, da če želimo takšno tekmo zmagati, bi ponujeno morali izkoristiti, ampak glede na same vsebine, ki smo jih pokazali na tekmi pa vseeno vidim veliko pozitivnega. Čestitke Mariboru ob naslovu prvaka, mi se pa obračamo še na zadnjo domačo srečanje proti Kopru."

Danes za mladince sledi še zadnje dejanje letošnjega državnega prvenstva, ko bo ob 17:30 v Grosupljem gostoval Koper.

Iz Slovenske Bistrice praznih rok

Nogometaši Brinja so v soboto, 11. maja, odigrali predzadnje srečanje v sezoni 2023/2024. V gosteh so proti Bistrici izgubili s 4:1.

Prvi polčas so otvorili zelo dobro in takoj prevzeli pobudo. Domače so stisnili na njihovo polovico in prihajali v lepe priložnosti. V 19. minuti pa je sledil šok, saj so nogometaši Bistrice povedli. Po napaki v obrambi Brinja, so uspeli s prvim strelom na tekmi priti do vodstva. Modro-rumeni so se dobro odzvali in že 6 minut kasneje izenačili. Matko je s pravil projektilom z razdalje 30 metrov postavil izid 1:1. Varovanci Gorana Markovića niso popuščali in imeli še 3 izjemne priložnosti za izenačenje, a Štorman, Piskule in Stojaković niso bili dovolj zbrani pri zaključkih. V 37. minuti je sledila kazen, saj so gostje prišli do strela z bele točke in ponovno povedli. Ekipi sta odšli na odmor z rezultatom 2:1.

V drugem delu tekme so modro-rumeni krenili na zmago, a se jim ni izšlo. V zaključkih akcij niso bili dovolj zbrani, da bi prišli do izenačenja, na drugi strani pa so domači uspešno branili vodstvo. V 76. minuti se je prednost domačih še povišala. Kozic je zatresel mrežo Brinja in še zmanjšal upanje za pozitiven rezultat. Vse dvome o zmagovalcu pa je v 91. minuti razblinil Ibrahim, ki je postavil končni rezultat 4:1 za Bistrico.

Zadnja tekma v sezoni bo na sporedu 19. maja ob 15.00 na Stadionu Brinje Grosuplje. Vse navijače modro-rumenih lepo vabimo, da pridejo na tribune in skupaj z nami zaključijo novo uspešno drugoligaško sezono.

Z zadetkom Nika Zrneca v zadnji minuti tekme do zmage proti Krki

Nogometaši Brinja so v soboto, 4. maja, odigrali domače srečanje 2. SNL proti Krki. Goste so premagali z rezultatom 2:1. Odločujoči zadetek je dosegel Nik Zrnec v zadnji minuti obračuna.

Domači so srečanje začeli sanjsko. V 2. minuti so prišli do vodstva, po tem ko se je Stojaković spretno znašel v kazenskem prostoru in pospravil žogo v mrežo Krke. Gostje so v naslednjem napadu prišli do polpriložnosti, a domača obramba se je dobro odzvala in preprečila večjo nevarnost za zadetek. Od tedaj naprej so gledalci na stadionu v Grosuplju spremljali enosmerni promet proti vratom Krke. V 19. minuti so gostje izenačili. Po napaki v domači obrambi so izvedli hiter protinapad in Betriu je premagal nemočnega Zrneca. Situacija na igrišču se ni spremenila, saj so domači še naprej pritiskali. Resnih priložnosti pa kljub temu ni bilo. Izvajali so številne kote in si pripravili nekaj polpriložnosti, a niso uspeli resneje ogroziti vrat Čadeža. Ekipi sta na odmor odšli rezultatsko poravnani.

V drugem polčasu je bila prevlada Brinja še toliko večja. Brez slabe vesti lahko napišemo, da je šlo za popolno prevlado. Gostje so bili veliko večino igralnega časa stisnjeni v svoj kazenski prostor, a domači vseeno niso uspeli priti do kakšne nevarne priložnosti. Najlepšo je imel Piskule, ki je v uvodu v drugi polčas zatresel okvir vrat, nato pa so nogometaši Krke uspešno branili svoja vrata. Vse do zadnje minute tekme. Nik Zrnec je bil ob pravem času na pravem mestu in z razdalje petih metrov poslal žogo za hrbet gostujočemu vratarju.

Modro-rumeni so tako zasluženo zmagali z rezultatom 2:1.