Dobrodošel, Kristjan!

Obrambna vrsta Brinja ima novo okrepitev. V Grosuplje na posojo iz Brava prihaja centralni branilec Kristjan Trdin.

IMG 20240613 WA0001

Obetavni 20-letnik je nogometno šolo opravil pri Bravu in v vseh selekcijah nastopal na prvoligaškem nivoju. Poleg tega je bil reden član reprezentanc Slovenije do 15, 16, 18 in 19 let. Ob prehodu v člansko konkurenco je odšel na posojo v Bilje, kjer je zbral 25 nastopov in en zadetek. Sedaj v želji po novem koraku naprej v karieri prihaja k modro-rumenim.

Ob sklenitvi sodelovanja je dejal: »Vesel sem, da sem prišel v urejeno okolje, kjer se dobro dela in so zadeve na visokem nivoju. Vse to so stvari, ki jih potrebujem za napredek, kar je zame zelo pomembno. K lažjemu prehodu v novo okolje bo zagotovo pripomoglo dejstvo, da nekaj fantov že poznam, zato se že veselim začetka priprav in nove sezone. Po uspešni lanski sezoni bodo cilji zagotovo visoki in dal bom vse od sebe, da bom pomagal ekipi do dobrih rezultatov.«

Posoja je plod korektnega sodelovanja med kluboma, kar v NK Brinje Grosuplje vselej cenimo. 

Dobrodošel v Brinju, Kristjan!

Nejc Klašnja se vrača domov

Nejc Klašnja bo ponovno nosil modro-rumeni dres. Bivši kapetan mladinske reprezentance Slovenije, ki se najboljše znajde na položaju centralnega branilca, se v Grosuplje seli iz Radomelj.

klasnja4

Nejc Klašnja je svoje prve nogometne korake naredil v Grosuplju. Nogometno pot je začel pri osmih letih in ostal v rumeno-modremu dresu do kadetske selekcije, ko se je pridružil Domžalam.

Pri Kamniški Bistrici je igral tako za kadete kot tudi za mladince, na polovici sezone 2021/2022 pa se je pridružil Celju. Poleg nastopov za ekipo do 19 let je zabeležil tudi en (sedaj ima štiri) nastop v prvi slovenski nogometni ligi. V iskanju novih igralnih izkušenj je 20-letnik, ki še vedno lahko igra v mladinskih selekcijah, na začetku letošnje sezone odšel na posojo k drugoligašu iz Slovenske Bistrice, kjer je zbral 11 nastopov, nato pa se je kot posojen igralec vrnil v Brinje, kjer je ostal pol leta. Sledila je vrnitev v Celje, na polovici lanske sezone pa je odšel v Radomlje.

Ob ponovni vrnitvi v domače okolje, je dejal: »V lanski sezoni nisem dobil prave priložnosti, da bi se lahko dokazal. Pri moji starosti je ključnega pomena, da igraš tekme in nabiraš minute ter izkušnje, saj lahko le tako napreduješ. Odločitev za Brinje je bila preprosta. Vem, da gre klub v pravo smer, vem, da se dobro dela, in vem, da lahko tukaj še ogromno napredujem.«

klasnja5

Na prvo vrnitev v Brinje ima zelo lepe spomine: »Staff je odličen, s fanti smo se dobro ujeli, poleg tega pa vem, da bo ekipa kvalitetna in da bomo lahko konkurenčni.«

Od novega poglavja v modro-rumenem dresu si želi predvsem, da bo s konstantnimi igrami naredil korak naprej: »Želim si nadaljevati svojo nogometno pot tako, da bom redno igral, saj vem, da lahko dosežem tudi nekaj več in igram na višjem nivoju. Na prvem mestu pa je vseeno cilj, da pomagam ekipi, da dosežemo zastavljene cilje.«

Nejc, dobrodošel nazaj v Brinju!

Končan GROSUPLJE OPEN 2024

Prvi je bil organiziran sedaj že daljnega leta 2003, nato pa zaporedno, z izjemo enega leta, vsako leto do sedaj. Prav gotovo eden največjih in najbolj tradicionalnih nogometnih turnirjev za mlade nogometaše v regiji.

Preberi več

Kadrovanje se nadaljuje. Dobrodošel, Jan!

Kadrovanje modro-rumenih se nadaljuje. Ekipi Brinja se je pridružil 20-letni vezist, Jan Rovšek.

rovsek

Bivši kadetski reprezentant Slovenije v Grosuplje prihaja iz Šenčurja, kjer je v lanski sezoni nastopal v 3. SNL in na 23 tekmah dosegel 4 zadetke. Večino mladinskega nogometa je odigral pri Bravu, le zadnjo sezono je nosil dres Radomelj. 180 centimetrov visok nogometaš se najboljše znajde na položaju defenzivnega vezista.

Ob sklenitvi sodelovanja je dejal: »Vesel sem, da sem naredil korak naprej v svoji karieri in se pridružil Brinju. Prihajam v urejeno okolje, kjer se vrhunsko trenira in je veliko možnosti za napredek. Brinje spremljam že nekaj časa in lahko rečem, da se v Grosuplju igra zelo lep nogomet, zato se še toliko bolj veselim treningov in tekem v modro-rumenem dresu. Nadejam se, da bo prehod iz tretje v drugo ligo gladek in že komaj čakam, da začnemo s pripravami na novo sezono.«

Jan, dobrodošel v Brinje!

Zgodovinski dan za grosupeljski nogomet: podpis pogodbe z izvajalcem del za nov Nogometni park Brinje

Grosuplje, 4. junij 2024 – Občina Grosuplje bo dobila nov nogometni park. Župan občine Grosuplje, dr. Peter Verlič, je danes podpisal pogodbo z izvajalcem del in tako je postalo uradno, da bodo nogometaši Nogometnega kluba Brinje Grosuplje že čez nekaj mesecev vadili in igrali na povsem novih igriščih.

Nogometni park Brinje bo sedaj obsegal dve naravni veliki nogometni igrišči, glavno in pomožno, eno veliko igrišče z umetno travo in dve manjši igrišči z umetno travo. Vsa igrišča bodo imela reflektorsko osvetljavo, ki bo omogočala treninge in tekme v večernih urah. Urejena bodo tudi parkirišča za obiskovalce objekta.

Gre za večmilijonsko investicijo v nogometno infrastrukturo, ki bo omogočila boljše pogoje za razvoj nogometašev Nogometnega kluba Brinje Grosuplje. Projekt bo sofinancirala tudi Nogometna zveza Slovenije, ki je prepoznala dodano vrednost novega objekta za razvoj nogometa v Grosuplju in širši regiji.

Predsednik Nogometnega kluba Brinje Grosuplje, Andraž Zrnec, je ob tem zgodovinskem trenutku tako za mesto Grosuplje kot za Nogometni klub Brinje Grosuplje, dejal: »Zgodovinski dan za grosupeljski nogomet. Gradnja Nogometnega parka Brinje je trenutno največja investicija v nogometno infrastrukturo v Sloveniji. Po njenem dokončanju si bo NK Brinje Grosuplje še utrdil svoj položaj vodilnega kluba v regiji. Iskrena zahvala vsem, ki so kakršenkoli način pripomogli, da bodo naše sanje postale resničnost. Posebej bi se ob tej priložnosti rad zahvalil Občini Grosuplje in njenemu županu, dr. Petru Verliču, za njegov doprinos pri izvedbi projekta.«

Nogometni park Brinje 900

Goran Marković o sezoni 2023/2024: "Sezona je bila več kot uspešna."

Medtem ko že pogledujemo proti naslednji tekmovalni sezoni, smo z glavnim trenerjem članske ekipe, Goranom Markovićem, potegnili črto pod sezono 2023/2024, ki so jo modro-rumeni zaključili na 5. mestu 2.SNL. Pravi, da je bila več kot uspešna.

goran8

Nam lahko naredite kratek pregled sezone?

Pred začetkom sezone smo naredili nekaj korekcij v ekipi, s katerimi smo naredili še korak naprej proti profesionalizmu. Poleg tega je ekipa začela trenirati v dopoldanskem času. Začetek sezone je bil odličen, saj smo nanizali 5 zmag. Potem pa smo prišli v rezultatsko krizo, iz katere se tako mlada ekipa kar nekaj časa ni uspela pobrati. Nismo uspeli priti do zmage, ki bi nas dvignila. Proti koncu jesenskega dela smo vendarle uspeli obrniti rezultatsko krivuljo, kar nam je omogočilo, da smo spomladanski del pričakali na solidni poziciji. Med zimskim prestopnim rokom smo s kadrovanjem še okrepili ekipo, kljub temu, da je moštvo zapustilo kar nekaj fantov. Okrepili smo se tam, kjer smo bili najšibkejši oziroma kjer smo imeli najbolj ozek kader. Priprave smo začeli zelo zgodaj, kaj je za nas sedaj že stalnica, vključili lepo število mladih fantov iz nogometne šole in na koncu odigrali odličen spomladanski del. Zadnji dve tekmi, na katerih nismo uspeli zmagati morda nekoliko pokvarita celotno sliko, ampak, če potegnem črto, lahko rečem, da je bila sezona več kot uspešna.

Kateri so bili ključni pozitivni prelomni trenutki, ki so pripomogli k temu, da je bila sezona 2023/2024 tako uspešna?

Najprej zagotovo zmaga nad Gorico na prvi tekmi sezone, saj je ekipa takrat dobila potrditev, da lahko cilja na mesta v zgornji polovici lestvice oziroma celo na najvišja mesta. Po petih tekmah, na katerih smo bili neporaženi, je moštvo nekoliko preveč poletelo in so fantje začeli razmišljati tudi o prvi ligi, kar je bilo, če smo realni, nepredstavljivo. Potem pa je sledil šok ob porazu proti Triglavu, na katerega nismo znali odreagirati. Potem pa nas je ponovno dvignila pokalna tekma z Olimpijo, na kateri se je zbralo rekordno število gledalcev. To je bil velik dogodek tako za klub kot za mesto Grosuplje. Pozitivno gledam tudi na odločitev, da pozimi tako prevetrimo ekipo, da damo še več poudarka na pozitivne karakterje fantov. Rezultat tega je bil, da se je zbrala skupina igralcev, ki je verjela, da lahko naredi nekaj velikega. To se je kazalo tudi na igrišču. Lahko rečem, da smo glede na vsebino na igrišču izgledali najboljše med vsemi ekipami v ligi.

Skozi celotno sezono ste bili v zgornji tretjini lestvice, a do najvišjih mest je vseeno nekaj zmanjkalo. Kaj je potrebno še dodati, da bi lahko Brinje napadalo sam vrh lestvice?

Potrebno je bili realen. Prvo mesto ni daleč od petega, a realnost je, da nam manjka še veliko. Potrebno je urediti še nekaj stvari, da bomo lahko resno napadli prvo mesto. Veseli me, da bomo kmalu uredili problem domačega igrišča, potrebno bo pa še nekaj dodati v organizacijskem smislu in tudi v trenersko strukturo. Upoštevati pa moramo tudi klubski proračun. Vrh lestvice lahko napadamo samo s kontinuiranim dobrim delom na vseh nivojih kluba in, kar je najbolj pomembno, da zadržimo okostje ekipe ter se okrepimo z nekaj kvalitetnimi nogometaši.

Sezona je zaključena. Kaj pa sedaj, kako naprej?

Oddiha ne bo veliko. Potekajo že sestanki z igralci, ki so tukaj, poleg tega pa smo že pripeljali dve okrepitvi. Zelo pomembno je tudi, da postavimo finančni proračun za naslednjo sezono. Na podlagi tega bomo lahko vedeli, kako moramo ravnati. Je pa seveda vselej potrebno uskladiti želje strokovnega štaba in vodstva kluba. Potem pa bomo seveda že začeli z načrtovanjem pripravljalnega obdobja za sezono 2024/2025.

Ekipa Brinja ima prvi okrepitvi za sezono 2024/2025

Modro-rumeni imajo prvi okrepitvi za sezono 2024/2025. Ekipo Brinja sta okrepila Chris Cener in Kan Kovač.

okrepitve2

26-letni Kovač, ki se najbolje znajde na sredini igrišča, ima za seboj že kar nekaj drugoligaških izkušenj in tudi izkušenj iz tujine. Nogometno šolo je zaključil v Celju, potem pa se je leta 2017 preselil k Fužinarju, za katerega je v 2. SNL igral vse do začetka leta 2021, ko je odšel na Ciper k nogometnemu klubu ENAD. Po enoletni avanturi na otoku se je vrnil na Koroško k Fužinarju, potem je nekaj časa nastopal za Korotan, v začetku leta pa se je vrnil v Ravne na Koroškem. Kovač ima na svojem računu že 124 nastopov in 5 zadetkov v 2. SNL in bo tako eden najbolj izkušenih nogometašev v ekipi Brinja.

okrepitve3

Ob podpisu sodelovanja je dejal: »Zadovoljen sem, da sem že pred začetkom pripravljalnega obdobja prišel v Brinje. Vem, da je klub dobro organiziran, poleg tega pa je trenažni proces na zelo visokem nivoju. Nekaj fantov že poznam in zelo se veselim začetka priprav. V naslednji sezoni želim klubu pomagati, da doseže zastavljene cilje.«

Iz Fužinarja prihaja tudi 23-letni Chris Cener, ki je v mladinski šoli zastopal barve avstrijskega Rapida, Maribora in na koncu še Mure. Ob prehodu v člansko konkurenco je za kratek čas odšel v Avstrijo Tus Bad Gleichenberg, po vrnitvi v Slovenijo pa je oblekel drese Beltincev, Fužinarja in Nafte. Ofenzivni vezist je v 2. SNL dosegel 13 zadetkov na 65 nastopih.

chris

Pravi, da je odločitvi za prihod v Brinje botroval tudi stil igre, ki ga gojijo modro-rumeni pod vodstvom Gorana Markovića: »Všeč mi je hiter, dinamičen in napadalen nogomet, ki ga igrajo Brinje. Mislim, da sem bom v takšnem sistemu dobro znašel. Z ekipo se želim boriti za najvišja mesta in dal bom vse od sebe, da bom pripomogel k dobrim rezultatom kluba.«

Kan in Chris, dobrodošla v Brinju!