Končan GROSUPLJE OPEN 2024

Prvi je bil organiziran sedaj že daljnega leta 2003, nato pa zaporedno, z izjemo enega leta, vsako leto do sedaj. Prav gotovo eden največjih in najbolj tradicionalnih nogometnih turnirjev za mlade nogometaše v regiji.

April in maj sta bila meseca, ko je potekala že 21. izvedba turnirja GROSUPLJE OPEN. V petih igralnih dneh se je v Grosupljem predstavilo preko 1100 nogometašev in nogometašic. Žal je zaradi slabega vremena en igralni dan odpadel, sicer bi bila ta številka še višja.

Gostili smo klube iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Srbije, s kar 114 ekipami v vseh kategorijah.

GO2024 1200

Turnir, ki je prvenstveno organiziran zato, da čim več mladih grosupeljskih nogometašev primerja svoje znanje z vrstniki iz ožje in širše regije, že od samega začetka stoji na organizaciji članov društva, oziroma njihovih stršev in seveda trenerjev. To so stvari, ki nas v klubu povezujejo in dajejo našemu klubu poseben čar. Vsi, ki so kakor koli prispevali k organizaciji turnirja na bilo kakšen način, si zaslužijo vse čestitke in zahvalo, sploh tisti, ki so si za sodelovanje v organizacaciji turnirja vzeli več dni. Hvala vsem in vsakemu posebej.

Rezultat v teh starostnih kategorijah ni prioriteta, kljub temu smo v večini starostnih kategorij dobili najboljše ekipe, med katerimi so tudi ekipe Nogometnega kluba Brinje Grosuplje. 

V najmlajši starostni kategoriji U-8 se rezultat ni beležil, zaslužene medalje pa so prejeli vsi nogometaši in nogometašice.

V kategoriji U-9 je sodelovalo 32 ekip na koncu pa so bili najboljši:
1. DOMŽALE
2. BRINJE GROSUPLJE
3. BRAVO

V kategoriji U-10 je sodelovalo 20. ekip, najboljši pa so bili:
1. RUDEŠ
2. LKOMOTIVA
3. MARIBOR
13. BRINJE MODRI
18. BRINJE RUMENI

V kategoriji U-11 je tekmovalo 20 ekip, najboljši pa so bili:
1. STURM
2. MARIBOR
3. KOPER
6. BRINJE

V kategoriji U-12 je tekmovalo 6 ekip v igri velikega nogometa, najboljši pa so bili:
1. BRINJE
2. STURM
3. BRAVO

V kategoriji U-13 je tekmovalo 6 ekip v igri velikega nogometa, najboljši pa so bili:
1. STURM
2. KOPER
3. BRINJE

To je bila že 21. izvedba turnirja, ki pa bo lahko v prihodnjih letih, z napovedano prenovo Športnega parka Brinje, dobila povsem novo dimenzijo.

Še enkrat hvala vsem ki ste sodelovali pri izvedbi enega največjih in hkrati najbolj tradicionalnega nogometnega trurnirja.

In že kličemo, DOBRODOŠLI NA GROSUPLJE OPEN 2025.