Grosuplje je nogometno mesto. Za to dejstvo skrbi nogometni klub Brinje-Grosuplje, ki uspešno deluje v tem okolju in nadaljuje tradicijo nogometnih kolektivov, ki so predstavljali nogomet tudi pred njegovo ustanovitvijo. Nogometni klub Brinje je bil ustanovljen 3. julija 2003. Na svoji matični lokaciji, ki se trenutno nahaja na nogometnem igrišču na Brinju, svoje nogometne sanje udejanjajo različne generacije nadebudnih nogometašev od najmlajših selekcij cicibanov preko mlajših in starejših dečkov, kadetov, mladincev, članov pa vse do veteranov in deklet, ki odločno sporočajo, da nogomet ni samo moški šport.  

Športni rezultati kluba potrjujejo, da je delo, ki ga opravljamo v klubu zelo kvalitetno. Prisotni smo v vseh tekmovalnih selekcijah pod okriljem Nogometne zveze Slovenije in Medobčinske nogometne zveze Ljubljana. Prepričani smo, da bo iz naše nogometne šole prišlo nekaj zvenečih imen.

Življenje v našem klubu je dogodivščina, ki te zasvoji in te spremlja v večnost!

POSLANSTVO

Poslanstvo Nogometnega kluba Brinje-Grosuplje se izraža skozi kvalitetno delo z mladimi na področju nogometne vadbe in vsemi drugimi z nogometom povezanih dejavnosti. Mladim ponujamo ustrezno okolje za športni in osebnostni razvoj. V okviru našega delovanja kluba imajo tudi starši pomembno vlogo, saj skozi različne oblike sodelovanja soustvarjajo zdravo okolje za razvoj nogometašev. Povezovanje različnih energij in znanj vseh generacij je tisto osnovno poslanstvo, ki se odraža v temu, da v klubu živimo kot velika nogometna družina.   

V NOGOMETNEM KLUBU BRINJE-GROSUPLJE USTVARJAMO VEZI, KI NAS BOGATIJO IN TAKO GRADIMO POT DO USPEHA!!!

VIZIJA

Vizija vseh, ki delujemo v Nogometnem klubu Brinje-Grosuplje  je ustvarjanje vrhunskega znanja in procesov na področju nogometne vadbe. Z dobro organiziranostjo, inovativnim pristopom, vrhunskimi strokovnjaki in opremo bomo skrbeli kvalitetno vadbo, zdravo okolje in dobro počutje vseh naših članov ter drugih, ki sodelujejo z našo sredino. V tesni povezavi z zainteresiranimi subjekti v lokalnem, nacionalnem in mednarodnem okolju bomo zagotavljali dolgoročni razvoj nogometne dejavnosti v Grosuplju.

Prihodnost Nogometnega kluba Brinje, predvsem pa zadovoljstva naših otrok, ki trenirajo v tem klubu je odvisna od vseh nas. Ne bežimo od odgovornosti, da usodo kluba in s tem veselja naših otrok vzamemo v svoje roke in vedno korakamo naprej v boljši jutri!