Zgodovinski dan za grosupeljski nogomet: podpis pogodbe z izvajalcem del za nov Nogometni park Brinje

Grosuplje, 4. junij 2024 – Občina Grosuplje bo dobila nov nogometni park. Župan občine Grosuplje, dr. Peter Verlič, je danes podpisal pogodbo z izvajalcem del in tako je postalo uradno, da bodo nogometaši Nogometnega kluba Brinje Grosuplje že čez nekaj mesecev vadili in igrali na povsem novih igriščih.

Nogometni park Brinje bo sedaj obsegal dve naravni veliki nogometni igrišči, glavno in pomožno, eno veliko igrišče z umetno travo in dve manjši igrišči z umetno travo. Vsa igrišča bodo imela reflektorsko osvetljavo, ki bo omogočala treninge in tekme v večernih urah. Urejena bodo tudi parkirišča za obiskovalce objekta.

Gre za večmilijonsko investicijo v nogometno infrastrukturo, ki bo omogočila boljše pogoje za razvoj nogometašev Nogometnega kluba Brinje Grosuplje. Projekt bo sofinancirala tudi Nogometna zveza Slovenije, ki je prepoznala dodano vrednost novega objekta za razvoj nogometa v Grosuplju in širši regiji.

Predsednik Nogometnega kluba Brinje Grosuplje, Andraž Zrnec, je ob tem zgodovinskem trenutku tako za mesto Grosuplje kot za Nogometni klub Brinje Grosuplje, dejal: »Zgodovinski dan za grosupeljski nogomet. Gradnja Nogometnega parka Brinje je trenutno največja investicija v nogometno infrastrukturo v Sloveniji. Po njenem dokončanju si bo NK Brinje Grosuplje še utrdil svoj položaj vodilnega kluba v regiji. Iskrena zahvala vsem, ki so kakršenkoli način pripomogli, da bodo naše sanje postale resničnost. Posebej bi se ob tej priložnosti rad zahvalil Občini Grosuplje in njenemu županu, dr. Petru Verliču, za njegov doprinos pri izvedbi projekta.«

Nogometni park Brinje 900