3.SNL> Izjemen uvod v sezono 3.SNL zahod

NK BLED HIRTER : NK BRINJE GROSUPLJE 0 : 6 (0:3)
Florgent Rexhepi(22', 43'), Andraž Einsiedler(28'), Jaka Cimerman(53'), Filip Škerl(67'), Al Mahič(85')

Nogometaši Brinja v prvem krogu presenetili lanske zmagovalce 3.SNL ceter in jih visoko porazili na njihovem igrišču.

Uvodnih 20 minut igre ni napovedovalo takšega razpleta tekme. Domači so upravičili vlogo favorita in bili nevarnejši tekmec.

Ko je v 22. minuti Florgent Rexhepi povedel Grosupeljčane v vodstvo so se razmere na igrišču pričele spreminjati. Pet minut pozneje je Andraž Einsiedler povičal vodstvo na 0:2. V nadaljevanju so igro v svoje noge vse bolj prevzemali nogometaši Brinja, ki so svojo premoč z zadetkom kronali v zadnjih sekundah prvega polčasa, ko je še drugič na tekmi zadel Florgent Rexhepi.
V drugem polčasu se je prevlada nogometašev Brinja na igrišču le povečala. dobrih šest minut igre v drugem polčasu je bilo potrebnih za povišanje vodstva na 0:4, ko je zadel Jaka Cimerman. V 67. minuti je po priborjeni žogi na sredini igrišča, domačim branilcem pobegnil Filip Škerl, ki je povišal rezultat na 0:5. Šesti gol in končni izid srečanja je dobrih pet minut pred koncem tekme postavil Al Mahič.

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Matevž Hribar, Filip Škerl, Florgent Rexhepi, Jaka Cimerman, Nejc Koler, Domen Klančnik, Rok Šporar, Denis Boh, Andraž Einsiedler. Rezerve: Maj Božič, Al Mahič, Matic Povh, Nal Strajnar, Jan Debeljak, Kevin Tomšič, Damis Šabić.

Od prvega zadetka dalje je ekipa Brinja odigrala izjemno tekmo, za kar si zasluži vse čestitke. Toda v uvodnih 20-ih minutah igre je bilo precej težav, ki jih je z dobrimi posredovanji reševal vratar Nikola Cvijič in preprečil, da bi šla tekma lahko povsem drugo pot.

Podrobnosti tekme na TEJ POVEZAVI.

Naslednji teden bo potrebno rezultat potrditi na domači tekmi proti Savi Kranj, ki jo vodi trener, ki je v zadnjih dveh letih osvojili 3.SNL center. Ranjena po porazu v prvem krogu zna biti še kako nevaren tekmec.

Pohvala gre tudi vsem navijačem iz Grosuplja, na tribunah blejskega stadiona se jih je zbralo nekaj čez 40, ki so glasno vzpodbujali svoj klub.

V nekajkrat višjem številu jih pričakujemo tudi naslednjo soboto ob 17:30, ko se bo v Športnem parku Brinje Grosuplje pričela tekma 2.kroga 3.SNL zahod. Vabljeni.