3.SNL> V Ljubljani padla Ilirija

ND ILIRIJA 1911 : NK BRINJE GROSUPLJE 1 : 2 (1:2)
Anže Kosi(2'); Nejc Koler(8'), Filip Škerl(38')

Gostovanje pri ekipi, ki je v dosedanjem poteku zabeležila le en poraz se je po pričakovanju izkazalo kot zelo zahtevno.

Vsi gledalci sploh še niso zasedli svojih mest na tribuni, ravno se je pričela 2. minuta tekme, ko so domači že vodili z 1:0. Nogometaši Brinja so hitro odgovorili in dobrih 5. minut pozneje je bil rezultat po zadetku Nejca Kolerja izenačen na 1:1. V nadaljevanju so imeli domači nekaj več pobude v igri. Zadnjih deset minut igre v prvem polčasu je zopet popolnoma pripadlo gostom iz Grosuplja, ki so v tem obdobju dosegli še svoj drugi zadetek na tekmi. Za vodstvo je zadel Filip Škerl.

Drugi polčas je po priložnostih pripadel nogometašem Ilirije. Igra brinjskim nogometašem na zahtevni travnati podlagi ni stekla, so pa s svojo borbenostjo preprečili, da bi domači prišli do izenačenja. Rezultat se v drugem polčasu ni več spreminjal.

Trener Goran Markovič je po tekmi dejal: "Za nami je težka preizkušnja, ki smo jo uspeli pretvoriti v svoj prid. Fantom čestitke predvsem, da so po napornem tednu zdržali zadnjih 30 min, kjer smo bili v podrejenem položaju. Domača ekipa, se je pokazala kot kvalitetna ekipa, hkrati pa so imeli tudi več svežine. Mogoče si na tej tekmi nismo zaslužili zmage, glede na prikazano na terenu z vidika igre, smo pa zagotovo zaslužili točke za borbenost, željo, karakter, predvsem pa da smo bili na igrišču kot prava ekipa in delali eden za drugega. Fantom še enkrat čestitke, na koncu pa še zahvala navijačem, da so nas bodrili skozi celotno srečanje, čeprav na trenutke ne delujemo, kot si vsi mi, ter oni, želimo."

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Matevž Hribar, Filip Škerl, Gregor Dorniž, Matic Povh, Florgent Rexhepi, Nejc Koler, Domen Klančnik, Rok Šporar, Denis Boh. Rezerve: , Žan Luka Jerman, Maj Božič, Al Mahič, Jernej Kočar

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Brinje z zmago drži 3. mesto prvenstvene lestvice 3.SNL zahod.

V naslednjem krogu v Grosupljem gostuje Arne Tabor 69. Tekma se bo v soboto 02.11.2019 v Športnem parku Brinje pričela ob 14:00 uri. Vabljeni.