KVALIFIKACIJE ZA 1.SNL U-15 ZAHOD

NK JESENICE : NK BRINJE-GROSUPLJE 1:6
NK BRINJE-GROSUPLJE : NK JESENICE 7:0

Za grosupeljskimi nogometaši do 15 let je zelo uspešna sezona. Pod vodstvom trenerja Boruta Antončiča so v napetem finišu sezone v 1.ligi Medobčinske nogometne zveze Ljubljana pokazali največ zbranosti in znanja. V celotni sezoni so 17-krat zmagali in le 2-krat izgubili, tri tekme so se končale z neodločenim rezultatom in po 22. krogih postali prvaki.

Naslov prvaka jim je prinesel še dodatno nagrado, uvrstitev v kvalifikacije za 1. državno ligo. Žreb jim je prinesel zmagovalca Gorenjske lige, Jesenice in prvo tekmo v gosteh.

Tekma, ki se je igrala 11.06.16 na Jesenicah je bila, ne glede na moč nasprotnikov s katerimi so se srečali tekom prvenstva, verjetno najbolje odigrana v sezoni. V zelo težkih pogojih, na razmočenem igrišču so nogometaši Brinja-Grosuplje demonstrirali visoko stopnjo tehničnega znanja, ob tem pa inteligentno izkoriščali pomanjkljivosti v igri domačinov. Posledica  je bila zasluženo visoka zmaga in na stežaj odprta vrata v 1.SNL zahod u-15 za sezono 2016/2017, že po prvi odigrani tekmi.

Pet dni pozneje je sledilo povratno srečanje v Grosuplju. Zaradi visoke zmage v prvi tekmi, čustveni naboj ni bil na tako visoki ravni, kot na prvi tekmi. Kljub temu so mladi Grosupeljčani odigrali še eno odlično tekmo. Gostom iz Jesenic niso ponudili niti drobec upanja na uspeh in zmagali še enkrat, tokrat s 7:0. Ob visokem porazu, si čestitke zaslužijo Jeseniški mladi igralci, ki so ne glede na težko rezultatsko situacijo v kateri so se znašli, obe tekmi športno in korektno odigrali do konca.

Za dosežen uspeh si nogometaši in strokovno vodstvo zaslužijo vse čestitke. Zasluge gredo tudi vodstvu kluba, ki je zagotovljalo ustrezne pogoje. Zahvala gre tudi lokalni skupnosti, saj je bila konec leta 2015 urejena razsvetljava novega igrišča z umetno travo. In to so pomembne podrobnosti, ki prinašajo razliko in končni uspeh.

Sledijo kratke počitnice, julija pa že priprave na novo sezono 2016/2017.(gr)