ŠE DRUGIČ LETOS DO ZMAGE V LESCAH

NK ŠOBEC LESCE : NK BRINJE GROSUPLJE 1:2
Gorišek(17'); Žugič(26', 79')

Po razočaranju v minulem krogu, je bila pred grosupeljskimi nogometaši zelo pomembna tekma.

V prvem polčasu sta si obe ekipi priigrali nekaj priložnosti. V začetku tekme so bili nevarnejši domači nogometaši, ki so se nekajkrat znašli v ugodnem položaju za zadetek, v 17. minuti pa tudi povedli za vodstvo z 1:0. Prejeti zadetek je predramil tudi goste, ki so prevzeli pobudo v posesti žoge in v 26. minuti je Andraž Žugič zadel iz roba kazenskega prostora, potem ko mu je žogo odložil Goran Kovačevič. Do konca prvega polčasa sta ekipi poizkušali le še s streli iz razdalje, ki pa niso ogrožali vrat ene ali druge ekipe. Rezultat polčasa 1:1.

V drugem polčasu so grosupeljski nogometaši prevladovali. V napadu so iskali zadetek za vodstvo predvsem prek Žugiča, ki je bil nekajkrat v ugodnem položaju za zadetek, vendar mu žoge ni uspelo spraviti za hrbet domačega vratarja. Predložek Kovačeviča iz prostega strela je prevaral celotno domačo obrambo, a se je žoga od vratnice odbila v polje. Leščani so bili nevarni v sicer redkih protinapadih, iz katerih so tudi imeli priložnost za zadetek. Odločitev je padla v 79. minuti, ko je Jan Hostnik z globinsko podajo poiskal Žugiča, ki je s svojo nepopustljivostjo ugnal domačega branilca in s strelom iz roba kazenskega prostora še enkrat premagal domačega vratarja. V zadnjih 10. minutah so grosupeljski nogometaši tekmo razmeroma mirno pripeljali do konca za prvo gostujočo zmago v sezoni 2016/2017.

Junak tekme je bil z dvema zadetkoma Andraž Žugič, ki se očitno v Lescah počuti kot doma, saj je tudi spomladansko tekmo prejšnega prvenstva v Lescah odločil z dvema zadetkoma. Z zmago so nogometaši Brinja Grosuplje napredovali na 7. mesto prvenstvene lestvice in precej tesno sledijo ekipam pred sabo.

V soboto 01.10.2016 ob 16:00 sledi domača tekma proti Komendi.