ČLANI ZAČELI SEZONO Z PORAZOM

V preteklosti se je kranjska Sava pokazala kot zelo nugoden nasprotnik grosupeljskih nogometašev. Želje ob pričetku nove sezone v 3.SNL center so bile tako jasne, žal pa se ni vse izšlo po načrtih.

Nogometaši Brinja Grosuplje so na začetku tekme pokazali, do so v Kranj prišli z mislijo po polnem izkupičku točk, vendar so v nadaljevanju tekme popolnoma izgubili niti svoje igre. Po nekaj začetnega otipavanja, so domači dvakrat nevarno zapretili. V prvi akciji se je izkazala vratar Glavan, v drugi pa je žoga po strelu kranjskega napadalca zletela tik mimo vratnice, že premaganega grosupeljskega vratarja. v 28. minuti so Grosupeljčani pri izvajanju kota domačinov, popolnoma pozabili na nekdanjega slovenskega reprezentanta Senada Tignja, ki je iz zahtevnega položaja popeljal domače v vodstvo z 1:0. Edini nevarni poizkus gostov je imel Černič, katerega strel je zletel tik mimo vratnice domačega gola.

Gostje iz Grosuplja so pričetek drugega polčasa pričeli z močnim pritiskom proti domačim vratom. Iz nekaj zelo ugodnih položajev, ko je gol za izenačenje dobesedno visel v zraku, Tekić, Šporar in Černič niso uspeli zatresti mreže domačih vrat. Vse to se je dogajalo v prvih osmih minutah drugega polčasa. V 10. minuti so domači iz prostega strela zadeli prečnik grosupeljskega gola in od takrat dalje, do konca tekme so bili kranjski nogometaši nevarnejši in boljši tekmec na igrišču. Trener Kovačič je z menjavami skušal spremeniti tok dogajanj na igrišču. Smajila Borut je po vstopu v igro sicer uspel nekoliko povezati igro, vendar je bilo to premalo, da bi Grosupeljčani spremenili potek tekme. Končni rezultat 1:0 za domače.

Postava Brinje Grosuplje: Glavan Miha, Kastelic Marko, Boh Denis, Tekić Saša, Harambašić Dino, Žugič Andraž, Černič Miha, Kovačević Goran, Šola Marko, Vrhovac Nemanja, Šporar Rok. Klop: Štampfel Boštjan, Smrekar Jan, Dolenc Davor, Škulj Gal, Perić Marko, Rozina Primož, Smajila Borut

Nogometešem iz Grosuplja bi težko oporekali željo, da bi v Kranju prišli do ugodnega razultata. Kljub temu pa igra enostavno ni stekla. Vse preveč je bilo igre na preskok, z dolgimi podajami, katere je domača obramba brez težav zaustavljala. Domačim je potrebno športno priznati, da so bili tudi tokrat boljši nasprotnik. Na voljo je teden dni časa za odpravo napak in dvig nivoja igre.

V soboto 27.08.2016 v Grosuplju sledi lokalni derbi z Ivančno Gorico. Derbiji so povsem zgodba zase, nepredvidljivi in zanimivi, zato v soboto ob 17:30 vabljeni v Športni park Brinje.