Člani do pomembne zmage

BRINJE GROSUPLJE : JEVNICA 3:0 (1:0)
Andraž Žugič(25', 75'), Rok Šporar(88')

Pred zadnjim krogom prvega dela prvenstva so se grosupeljski nogometaši znašli v nezavidljivem položaju. Po dobrem štartu v prvenstvo, so v zadnjem obdobju padli v globoko krizo in se praktično znašli v boju za obstanek. Tekma proti Jevnici je bila zato zelo pomembna, zmaga pa nujna.

V prvem delu prvega polčasa je bila igra enakovredna, oziroma so Grosupeljčani poizkušali voditi igro, gostje pa so čakali na priložnosti iz protinapadov. Do 20. minute igre so bili gostje celo konkretnejši v igri na gol, takrat pa je Andraž Žugič izkoristil podajo Mihe Černeta in zadel za domače vodstvo z 1:0. V nadaljevanju igre v prvem polčasu so vajeti igre v svoje noge popolnoma prevzeli domači nogometaši, vendar pa si izrazite priložnosti za zadetek niso pripravili.

Drugi polčas je popolnoma pripadel nogometašem Brinja Grosuplje. Pritisk proti gostujočim vratom je bil stalen in tudi priložnosti za zadetek so se vrstile. V 75. minuti je Andraž Žugič še drugič izkoristil podajo mihe Černeta iz strani, za povišanje vodstva na 2:0. V zadnjih trenutkih tekme se je Borut Smajila poigral z gostujočo obrambo, vendar mu je vratar Jevnice strel uspel ubraniti, Rok Šporar pa je odbito žogo potisnil v prazno mrežo za zmago s 3:0.

Trener Janez Kovačič:
"Najbolj veseli dejstvo da nam je končno uspelo prekiniti negativno rezultatsko serijo. Kljub razmeroma visoki zmagi na igrišču ni vse delovalo tako kot bi si želeli. Smo pa bili, v primerjavi z prejšnjimi tekmami, mnogo boljši tako v želji, kot tudi v sami igri. Tako lahko zaključimo, da je bila tekma korak v pravo smer."

Pomembna zmaga s katero Brinje Grosuplje znova lovi korak s sredino lestvice. Kartoni in bolezni so precej razredčile domačo vrsto. Tako je v ekipi priložnost dobilo nekaj igralcev mladinske vrste, ki so pokazali, da lepo napredujejo. Z odlično igro in dvema podajama za zadetka se je izkazal Miha Černe.

V soboto 19.02.2016 v Grosuplje prihaja kranjska Sava. To bo že prvi krog drugega dela prvenstva, poleti v Kranju so zmagali nogometaši Save. To bo tudi zadnji odigrani krog grosupeljskih nogometašev v letošnjem koledarskem letu, neodigrana tekma 12.kroga proti Kolpi bo na sporedu spomladi. Vabljeni v soboto ob 13:30 v Športni park Brinje.(gr)