Nike Premier Cup: Na koncu 6. mesto

Nogometaši do 14. leta starosti nimajo uradnega državnega tekmovanja, saj tekmovanja v okviru NZS potekajo za vsako liho starostno kategorijo. Je pa vsako leto za njih v okviru NZS organizirano tekmovanje Nike Premier Cup.

Pravzaprav gre za elitni turnir najboljših 16 ekip (8 iz zahoda in 8 iz vzhoda) 1.SNL starejših dečkov. Polfinalni in finalni del turnirja je letos potekal v Nacionalnem nogometnem centru Brdo.
Grosupeljski nogometaši so se na zaključek uvrstili kot zmagovalci jesenskega četrt finalnega turnirja na katerem so igrali še Domžale, Olimpija in Interblock. Za polfinalni turnir, ki se je odvijal 08.04.2017 jim je žreb namenil Muro, Gorico in Krško. Grosupeljski nogometaši so prikazali izvrstne igre in bili vse do konca zadnje tekme v igri za samo finale.
S tem kako so mladi nogometaši zastopali klubske barve je bil zadovoljen tudi trener Erik Marinšek: "Ko smo izvedeli katero skupino nam je namenil žreb smo vedeli, da imamo realne možnosti da razmišljamo o prvem mestu in igranju finala. Prvo tekmo smo igrali proti ekipi Mure. Prekmurčani so tekmo žačeli nekoliko bolje in v dokaj zgodnji fazi tekme povedli. Zadetek nas je prisilil, da smo zaigrali bolj napadalno in težišče igre prenesli pred nasprotnikov kazenski prostor. Po enem izmed napadov v drugem počasu smo uspeli izenačiti, za kaj več pa je zmanjkalo časa.
V drugi tekmi nas je čakala tekma s sovrstniki iz Krškega. Fantje so pokazali odlično igro in celotno tekmo smo na igrišču prevladovali ter si ustvarili nekaj lepih priložnosti in dvakrat tudi zadeli. Krčani so sicer iz edine priložnosti, prostega strela, uspeli zadeti. Tekmo smo zmagali z rezultatom 2:1.
Zadnja tekma v skupini proti Gorici je odločala o končnem vrstnem redu in potniku v finale. Pred tekmo smo vedeli, da nam za prvo mesto zadošča že neodločen rezultat, vendar se tekma ni odvila po naših načrtih. Celotna tekma je bila izenačena, kjer se je vse dogajalo med obema kazenska prostora. V začetku drugega polčasa nam je vodstvo po udarcu iz prostega strela preprečila prečka. Zdelo se je, da bomo tekmo pripeljali do konca po naših željah, vendar je 2 minuti pred zaključkom tekme popustila zbranost v obrambi in po spletu okoliščin je uspelo goričanom zadeti, kar je na koncu pomenilo poraz z 1:0 in posledično 3.mesto v skupini.
Vse skupaj ima še toliko bolj grenak priokus saj smo vse 3 gole prejeli prelahko, prenaivno in bi morali v danih situacijah bolje odreagirati. Žal, ko igraš na najvišjem nivoju odločajo detajli in te ekipe kaznujejo že za najmanjše napake.
Z nekoliko več sreče bi tako lahko naslednji dan igrali finalno tekmo z Domžalami, tako pa smo igrali tekmo za končno 5. mesto z ekipo Triglava. Gorenjci imajo ta hip verjetno najmočnejšo ekipo tega letnika, vendar se tudi njim prvi dan ni izšlo vse po načrtih. Na zadnji tekmi so se naši fantje sicer borili po svojih najboljših močeh, vendar so bili igralci Triglava boljši v vseh segmentih igre in na koncu zasluženo zmagali z rezultatom 2:0.
Na koncu je potrebno čestitati fantom za uvrstitev na finalni turnir, kar je že samo po sebi velik dosežek ter za prikazane igre in predstavljanje klubskih barv v najboljši luči."
Kot pravi športniki so bili grosupeljski nogometaši po tretji polfinalni tekmi razočarani saj so se zavedali kakšno priložnost so izpustili iz rok. Kmalu bodo ugotovili, da je to le proces v učenju in da se pravi športnik največ nauči prav iz poraza. Ob tem pa so naslednjim klubskim generacijam nakazali, da je možno doseči tudi vrh.(gr)

Grega Rozina