2.SML: Mladinci zmagali z neverjetnim preobratom

NK BRINJE GROSUPLJE : ND BILJE 4:3

Že v naprej se je vedelo, da bo tekma med nogometaši Brinja Grosuplje in Bilj zelo napeta.

Na to je kazalo tudi dejstvo, da je bila razlika med domačimi na 3. mestu in gosti na 5. mestu prvenstvene lestvice zgolj ena točka. Bila je to še ena dramatična tekma, ki smo jo minuli vikend videli na grosupeljskih igriščih. Domačim nogometašem igra enostavno ni stekla in gostje so to znali izkoristiti v svoj prid. Potem ko so gostje iz Bilj v drugem polčasu v 54. minuti povedli s 3:0, je le malokdo verjel v preobrat. Tu so se očitno še najbolj ušteli gostujoči nogometaši. V zadnje pol ure igre so grosupeljski nogometaši popravili tisto kar so zapravili prej v eni uri. Za hrbtom gostujočega vratarja so do konca tekme končale kar štiri žoge. Tri je tja pospravil Matevž Gliha, eno pa so nespretno spravili v svoja vrata kar nogometaši Bilj.
Kljub zmagi je trener Goran Markovič zelo kritično ocenil igro svojih varovancev:
"Po taki tekmi, ko ekipi uspe preobrat iz 0:3 na 4:3 je težko najti prave besede. Fantje si zaslužijo pohvale za rezultat, ampak danes smo bili v prvih 60 minut neprepoznavni. Specifičen slog igre gostujoče ekipe, kjer bi bilo z naše strani potrebno sestaviti 3 povezane podaje in bi tako prihajali v priložnosti, smo mi komplicirali že v izgradnji igre. Vsak igralec je mislil, da mora individualno (z zadnjo potezo) rešiti tekmo, nismo igrali obrambe, v reakciji bili grozni, komunikacija ni obstajala, igrali neodgovorno na vseh delih igrišča, delovali smo KATASTROFALNO. V zadnjih 30 minutah pa kot bi se zgodil preklop v glavi, poleg 4 zadetkov smo si ustvarili še najmanj 5 100% priložnosti, ki so ostale neizkoriščene (strel s petih metrov, zgrešili žogo z enega metra, itd...) Na koncu se nam je vztrajnost obrestovala, ampak kljub temu so take stvari, ki so se danes dogajale nedopustne za resno ekipo, ki ima neke višje ambicije. Na koncu poudarjam, da nas REZULTAT ne sme zavesti, in po taki tekmi smo lahko vsi le razočarani."
Z zmago so nogometaši Brinja Grosuplje zadržali tretje mesto na prvenstveni lestvice 2.SML zahod, za vodilnim Dobom zaostajajo za 6. točk. V soboto 01.04.17 nogometaši gostujejo v Dekanih, kjer bodo odigrali še zadnjo tekmo druge tretjine prvenstva.(gr)