U-15 A: Morali priznati premoč Kopru

KOPER : BRINJE GROSUPLJE 2:1
Pečar(29', 35'); Lampret(42')

Nogometaši do 15. leta starosti 1.slovenske nogometne lige zahod so s 16. prvenstvenim krogom pričeli spomladanski del prvenstva. Grosupeljski nogometaši so gostovali na primorskem pri FC Kopru.


S 4. mestom na prvenstveni lestvici, so bili favoriti tekme domači nogometaši. Ti so svojo vlogo na koncu tudi upravičili, saj so zmagali z 2:1.
Kako je tekmo videl trener Erik Marinšek:
"Tekmo smo začeli obrambno, saj smo vedeli kakšen nasprotnik nas čaka. V uvodu tekme so domačini takoj prevzeli pobudo in si ustvarili nekaj zaključnih strelov na naša vrata, mi pa smo svojo priložnost iskali v protinapadih. V zaključku prvega polčasa sta v roku 5 minut sledili dve večji napaki, ki so ju domačini spretno izkoristiti in odšli na odmor z vodstvom 2:0. Drugi polčas smo postavili nekoliko višje in hitro po eni izmed prekinitev zadeli. V zadnjih 15 minutah tekme smo nato zaigrali še malo bolj napadalno v želji po še enem zadetku, vendar nam je na koncu zmanjkalo tudi nekaj sreče, da bi presenetili domačine. Fantom čestitke za pristop in borbeno igro vse do konca tekme."
Kljub porazu Grosupeljčani ostajajo na 7. mestu prvenstvene lestvice. Naslednji vikend sledi še eno gostovanje, tokrat na gorenjskem v Lescah. Tekma bo v soboto 18.03.2017 ob 11. uri.(gr)