Člani zmagali na prvi spomladanski tekmi

KOLPA : BRINJE GROSUPLJE 1 : 2
Žugelj(14'); Černič(16'), Ivanovski(18')

Gostovanje, ki je bilo v preteklosti za grosupeljske nogometaše daleč najbolj neugodno, jim je tokrat prineslo poln izkupiček točk.

Kakor se je pokazalo na koncu, je bila tekma odločena v obdobju petih minut na začetku tekme. Na izjemno slabi igralni površini enostavno ni bilo možno graditi igre po tleh, zato sta obe ekipi pizkušali z igro dolgih visokih žog.
V tekmo so bolje vstopili grosupeljski nogometaši, ki so od začetka stisnili domačine na njihovo polovico. Toda že drugi poizkus domačih proti vratom Brinja Grosuplje je končal v mreži. Žugelj je dobro ocenil predložek iz kota in z glavo zadel za vodstvo z 1:0. Na prejeti zadetek so se gostje iz Grosuplja odzvali odlično. Ivanovski je izkoristil nespretnost domačega vratarja in obrambnega igralca in osvojeno žogo iz leve strani podal do osamljenega Černiča, ki mu ni bilo težko zadeti praznih vrat za izenačenje na 1:1. Le dve minuti po izenačenju se je Ivanovski znašel v vlogi strelca. Odlično je spremljal akcijo in žogo, ki je po strelu Kovačeviča prišla do njega, pospravil za hrbet domačega vratarja. V nadaljevanju prvega polčasa je bilo nekoliko zanimivejših le še zadnjih pet minut.


V drugem polčasu so bili domači nekoliko podjetnejši, vseeno pa je najlepšo priložnost za povišananje vodstva zapravil Vidič, ki bi lahko po globinski podaji Ivanovskega in situaciji 4 na 2 akcijo zaključil tudi drugače in še pred koncem tekme rešil dvome o zmagovalcu. Domači so bili še najbližje zadetku malo pred koncem tekme, a je strel šel mimo desne vratnice vratarja Štampfla, ki je vstopil v igro po poškodbi vratarja Ambrožiča.

Na tej povezavi: Zapisnik o tekmi in Prvenstvena lestvica 3.SNL center

Glede na igralno površino igre ni mogoče ocenjevati in niti ne bo ostala v spominih. Ostal bo le rezultat, četrta zmaga v prvenstvu in pomembne tri točke, ki so nogometaše Brinja Grosuplje potisnile na 8. mesto prvenstvene lestvice 3.SNL center. Že v soboto 18.03.17 sledi najzanimivejša tekma spomladanskega dela prvenstva. Lokalni derbi z Ivančno Gorico ob 16:00 na ivanškem stadionu. Glede na dosedanje tri srečanja v minuli in letošnji sezoni gre pričakovati napeto in zanimivo tekmo. Favoriti tekme so domačini, ki zasedajo 4.mesto na prvenstveni lestvi, le šest točk za vodilno Ilirijo in se želijo resno vključiti v boj za prvi dve mesti na lestvici, ki v prihodnji sezoni zagotavljata napredovanje v 2.SNL.
Vsi navijači in simpatizerji Nogometnega kluba Brinje Grosuplje vabljeni na tekmo v Ivančno Gorico.(gr)