Selekcija U-13B zmagala na turnirju v Kidričevem

V nedeljo, 4. 6. 2017, so se fantje selekcije NK Brinje U-13B udeležili močnega nogometnega turnirja U-12 (letniki 2005 in mlajši) v Kidričevem, ki ga je z odliko organiziral tamkajšnji klub Aluminij.

V lepem sončnem vremenu so imeli gledalci ob zelenicah kaj videti. Še posebej so v predstavah nogometašev lahko uživali navijači našega kluba, saj so fantje prikazali odlične igre. Tekmovanje so začeli z neodločenim rezultatom, a so v nadaljevanju skupinskega dela nanizali same zmage in osvojili prvo mesto v skupini. V četrtfinalu so zanesljivo premagali eno domačih selekcij in se uvrstili v polfinale, kjer so po kazenskih strelih premagali vrstnike iz Miklavža in se uvrstili v tako pričakovani finale. Po šestih odigranih tekmah na vročem soncu so bili že vidno utrujeni, a so za finale zbrali zadnje atome moči in proti odlični ekipi Drave s Ptuja dosegli, da zmagovalca ponovno odločijo streli z bele točke. Naši nogometaši so strele izvajali neubranljivo, nasprotniku pa je naš vratar Luka, ki je bil izbran za najboljšega vratarja turnirja, s pomočjo boginje sreče preprečil zmago in slavje naših fantov se je lahko začelo.
Veselje je bilo prešerno tudi med navijači, ki smo po povratku v domači klub zmagovalce nagradili s picami in pijačo.(sj)

Foto: Simon Jamnik