U-13 zmagovalci Pokala MNZ Ljubljana

NK BRINJE GROSUPLJE : NK IHAN DOMŽALE 4:0
Pleško Žan(20'), Janković Vall(31'), Čeferin Peter(37', 56')

Mladi grosupeljski nogometaši so z odlično igro in pred izjemno kuliso domačih navijačev ugnali vrstnike Ihana Domžal in zasluženo še drugič v klubsko vitrino prinesli zmagovalni pokal pokalnega tekmovanja mlajših dečkov MNZ Ljubljana.


V začetku tekme so gostje začeli nekoliko odločneje, toda bolj ko se je tekma odmikala od začetnega sodnikovega žvižga, boljša je postajala igra grosupeljskih mladeničev. V 20. minuti tekme se je po izvedenem prostem strelu v gostujočem kazenskem prostoru najbolje znašel Žan Pleško, ki je na veliko veselje soigralcev in zbrane publike zadel za domače vodstvo z 1:0, kar je bil tudi izid prvega polčasa.
Grosupeljčani so za povišanje vodstva potrebovali le nekaj sekund igre v drugem polčasu, ko je Vall Janković odlično spremljal akcijo soigralcev, se sam znašel pred gostujočim vratarjem in ga rutinirano premagal. To je bil verjetno ključni trenutek tekme. Nogometaši Brinja Grosuplja so se po podvojenem vodstvu sprostili in nadaljevali svojo igro. Prikazali so veliko več želje in tudi znanja, ter po nekaj minutah nadaljevanja igre je Peter Čeferin dosegel tretji zadetek. Gostje so se poizkušali vrniti v igro, vendar so bili v zaključkih nekajkrat premalo natančni, oziroma je domači vratar odlično opravil svojo nalogo. Ko se je igralni čas približeval koncu je Peter Čeferin s svojim drugim zadetkom dokončno pokopal vse upe gostov na morebitni preobrat. Nogometaši so brez težav, kljub številnim menjavm igralcev, pripeljali tekmo do konca in se veselili zasluženo visoke zmage s 4:0.
Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Janez Ferk: "Fantje so verjeli v svoje sposobnosti ter dokazali da znajo in zmorejo. Zaslužili so si ta uspeh, ne samo zaradi odlično odigranega finala ampak zaradi celotne sezone v kateri so igrali dober nogomet. Zahvala staršem za pomoč pri organizaciji dogodka in pogostitev obeh ekip. Posebna zahvala pa gre klubu in vsem trenerjem, ki so s pomočjo mlajših selekcij napolnili tribuno in pričarali odlično vzdušje."
Nogometaši Brinja Grosuplje so pokazali karakter kakršnega prava ekipa mora imeti. Trener Janez Ferk je odlično pripravil svoje nogometaše, ekipa je rasla iz minute v minuto, vse do konca tekme. Čestitke.
Medalje in pokala je podelil predsednik Medobčinske nogometne zveze Ljubljana Gvido Mravljak ob pomoči vodje tekmovanj Sandija Kranjca.(gr)

galerija