Obiskali smo ekipo U-7

Na treningu smo obiskali naše najmlajše nogometaše. Ekipo vodita trenerja Matej Drobnič in Iva Mencin. Kako poteka delo smo povprašali trenerja Mateja:

Selekcija U-7 je najmlajša selekcija, ki se v našem klubu že nekoliko bolj resno spogleduje z nogometom. V letošnji sezoni jo sestavljajo fantje letnika 2010.

Že celo sezono treniramo dvakrat tedensko. Sprva smo se podili na igriščih športnega parka v Brinju, kjer smo spoznali različne podlage, najbolj pa se udomačili na manjšem igrišču z umetno travo. Z nižjimi temperaturami in krajšim dnevom smo svoje treninge preselili v telovadnico OŠ Žalna, kjer imamo odlične pogoje za kvalitetno in pestro delo! Treniramo ob sredah in petkih, med 16.15 in 17.30 uro.

Skozi prve mesece se je izoblikovala prijetna skupina petnajstih fantov, ki bolj ali manj redno obiskujejo treninge. Na njih je poudarek predvsem na razvoju gibalnih sposobnosti in spoznavanju različnih iger (tako žogo, kot brez te). Seveda je pri tej starosti velikega pomena tudi navajanje na red in pravila, ki jih po polletnem ponavljanju fantje že kar dobro upoštevajo.

Kljub temu, da pridno treniramo, fantje še ne igrajo tekem, a bomo v prihodnjih mesecih (ko bo vreme bolj prijazno) kmalu spoznali tudi tekmovalno plat nogometa. Za najmlajše fante (tudi tiste, ki obiskujejo šolske krožke) bomo namreč organizirali igralne dni, kjer bo prostora dovolj tudi za starše in gledalce, da pridejo preveriti naš napredek.

Za nami je res že polovica sezone, a vseeno še ni prepozno za vse, ki bi se nam radi priključili! Naša vrata so odprta in vabimo vse zainteresirane, da se za več podatkov obrnejo na trenerja Mateja (št: 041/251-641, e-naslov: matej.drobnic@nkbrinje.si) in se nam priključijo na treningih!