3.SNL center: Poraz v razburljivi končnici

NK BLED HIRTER : NK BRINJE GROSUPLJE 2 : 1 (0:0)
Stanko Ladislav(58'), Remškar Moreno(90'); Černivec Žan (90')

Nekaj priložnosti na vsaki strani, prvi polčas brez zadetkov in infarktna končnica, to so značilnosti tekme tretjega kroga na Bledu.

Domači, bi lahko hitro povedli, vendar so bili v zaključku akcije premalo zbrani, prav tako kot nogometaši iz Grosuplja, ki so nekoliko kasneje prek Petroviča imeli izjemno šanso za zadetek. Njegov strel z glavo je šel naravnost v domačega vratarja. V drugem polčasu je imel najlepšo priložnost za zadetek Grosupeljcanov Abdić, vendar mu je domači vratar strel iz oči v oči ubranil. Kazen je sledila le nekaj trenutkov pozneje, ko so domači povedli. V 31. minuti je Ivanovski sprožil iz težke situacije, že premaganega domačega vratarja je rešila vratnica.  V zadnjih minutah so nogometaši Brinja močno pritisnili proti vratom Bleda in že v sodnikovem dodatku prek Černivca izid izenačili na 1:1. Le pol minute pozneje je sledil še en šok, domači so dosegli še en zadetek in vodstvo povišali na 2:1. Brinjskim nogometašem je za novo izenačenje zmanjkalo časa.
Trener Goran Marković po tekmi: "Na Bledu smo bili priča pravi prvenstveni tekmi. Na koncu z rezultatom ne moremo biti zadovoljni, dodaten razlog za slabo voljo pa je zagotovo način koako smo izgubili. Fanje so si zaslužili vsaj točko, če ne tri, ampak v športu je tako, da enkrat ti vzame, drugič da. Še enkrat z rezultatom ne moremo biti zadovoljni, ampak z odnosom na igrišču, predvsem kar so prikazali in glede na to kakšen teden je za nami morajo biti zadovoljni. Imamo dobre nastavke, ki jih je potrebno  z zadetki nadgraditi. Sedaj imamo dva dni časa, da si napolnemo baterije in potem dobro pripravimo na sosedski derbi."
Podrobnosti tekme.

Foto galerija
Ne glede na izid, nogometašem tokrat za igro ni kaj očitati. Odigrali so dobro tekmo v kateri bi lahko šel potek tudi drugače. Ob zaključku tekme po izenačenju izida je zmankalo nekaj izkušenj, saj je na igrišcu po menjavah stala zelo mlada zasedba. Sedaj sledi lokalni derbi z Ivančno Gorico v Grosuplju. Potrebno je le dvigniti glave in pogled usmeriti naprej.

Tekma bo v soboto ob 16:00. Vabljeni navijači k podpori domačega moštva.(gr)