1.SNL u-15: Preveč nihanj v igri

NK OLIMPIJA LJUBLJANA : NK BRINJE GROSUPLJE 4 : 0
MNK IZOLA : NK BRINJE GROSUPLJE 2 : 0

V štirih dneh so grosupeljski starejši dečki v 1. državni ligi doživeli še dva poraza. V Izoli so si mladi nogometaši naložili preveliko breme, saj so ne glede na ne najboljši štart v prvenstvo veljali za favorite. Sobotna igra proti Olimpiji je bila na veliko višjem nivoju, sedaj jo bo potrebno prenesti tudi na tekme z naslednjimi nasprotniki.


Trener Janez Kovačič po porazu proti favorizirani Olimpiji: "Tudi tekma z Olimpiji se je končala z porazom. Vendar pa se porazi medsebojno razlikujejo. Če je na minulih tekmah nekako ostal priokus, da bi se dalo na njihi iztržiti več, in da iz različnih razlogov nismo pokazali vsega kar smo sposobni, tokrat velja ravno obratno. Kljub porazu je potrebni fante pohvaliti za prikazano. Pokazali smo veliko več kot v minulih tekmah. Škoda le da iz kar nekaj obetavnih situacij nismo uspeli zadeti. Ostaja pa vprašanje kaj bi bilo, če bi na tak način igrali tudi na predhodnih tekmah..."
Tekmo in poraz proti Izoli med tednom je trener Janez Kovačič ocenil veliko bolj kritično: "Gostovanje v Izoli je prineslo še en poraz. Reči kaj drugega, kot da je poraz zaslužen in realen odraz dogajanja na igrišču ne moremo. Katastrofalno smo odprli tekmo, naredili nepojemljive napake, zraven pa še prejeli hiter zadetek iz standardne situacije. Izgledalo je kot da so nas uvodne minute oropale želje, znanja in predvsem zaupanja v svoje sposobnosti. V nadaljevanju smo sicer poskušali, a nikakor nismo uspeli sestaviti kaj konkretnega."
V soboto 16.09.17 ob 11:00 v Grosuplje prihaja Koper.(gr)