3.SNL> V Trbovljah nadaljevanje odlične serije

NK RUDAR TRBOVLJE : NK BRINJE GROSUPLJE 0 : 2 (0:0)
Petrovič Denis (60'), Žugič Andraž (74')

Pred gostovanjem v Trbovljah se je pojavljalo vprašanje, ali so grosupeljski nogometaši sposobni nadaljevati uspešno serijo tekem. Tekme med grosupeljskim in trboveljskim klubom v zadnjih dveh sezonah so bile tesne, medsebojni "score" pa popolnoma izenačen.


Brinje je tekmo v Trbovljah pričelo odločno, samozavestno in takoj prevzelo pobudo. V prvih dvajsetih minutah teme so bili nevarni in domači so se reševali tudi z izbijajem žoge iz golove črte. V nadaljevanju prvega polčasa, pa je nivo igre grosupeljske ekipe nerazumljivo padel. Domači so prišli do nekaj zaključnih strelov, ki so bili na srečo preslabi, oziroma je vratar grosupeljčanov dobro posredoval.
Drugi polčas so prevladovali gostje iz Grosuplja, ki so dajali svoj ritem igri, ki ga domači niso uspeli več slediti. Za vodstvo z 0:2 sta zadela Denis Petrovič in Andraž Žugič. Še pred prvim zadetkom za vodstvo Brinja, je vratar Cvijić v dvoboju iz oči v oči z domačim napadalcem izšel kot zmagovalec. Domači so imeli tik pred koncem tekme še eno priložnost, ko bi vodstvo gostov lahko znižali, a je še enkrat odlično posredoval Cvijić za zmago Brinja z 2:0.
Trener Goran Marković: "Težka tekma v Trbovljah, kjer smo zasluženo odnesli nove tri točke. Tekmo smo dobro odprli in prvih 20 minut dominirali, ter zapravili dve lepi priložnosti. Domači so pretili iz protinapadov, kar je bila posledica individualnih napak v fazi branjenja. V drugem polčasu podobna zgodba, s tem da so si domači pri 0:0 znašli v lepi priložnosti, ampak je na srečo naš vratar izjemno posredoval. Potem smo stopnjevali ritem igre in zasluženo povedli. Do konca tekme smo imeli vse pod kontrolo, ko pa nam je uspelo še drugič zadeti je bilo konec dvomov glede zmagovalca. Fantom čestitam na novih treh točkah, sedaj nas čaka na domačem igrišču mali derbi proti neporaženi ekipi Zagorja, ki imajo zelo kvalitetno ekipo, tako da bo za našo mlado ekipo to zelo zanimiv izziv."
Podrobnosti tekme
Lestvica
Grosupeljski nogometaši so serijo uspešnih tekem podaljšali na pet in se utrdili na 5. mestu prvenstvene lestvice 3.SNL center. Rezultatski napredek je očiten, ali so po bolečih izgubah točk proti Ivančni in Bledu, nogometaši naredili pravi premik naprej, bosta pokazala naslednja dva kroga, ko najprej v Grosuplje prihaja drugouvrščeno Zagorje, ki je v letošnjem prvenstvu še edino neporaženo moštvo, nato pa sledi še gostovanje pri trenutno tretje uvrščenem Arne Tabor 69.
Vabljeni v Športni park Brinje Grosuplje v soboto 21.10.17 ob 15.00. (gr)

Foto/Video: Grega Rozina