2.SML zahod> Zmaga ostala v Ljubljani

ND ILIRIJA : NK BRINJE GROSUPLJE 4 : 2 (1:1)
Černe(ag -32'), Lapuh(48'), Žibert(70', 92'); Rexhepi(45'), Černe(68')

Na derbiju 2.SML zahod med ekipama, ki sta v dosedanjem poteku prvenstva pokazali daleč največ in sta bili na vrhu lestvice točkovno izenačeni, hkrati pa obe brez poraza, smo pričakovali zanimivo in napeto srečanje. Vse skupaj je pokvarilo le obilno deževje, ki je igrišče na nekaterih delih spremenilo v jezero.


Že v prvem delu smo zaradi zahtevne igralne podlage videli malo prave nogometne igre. Grosupeljski nogometaši so sicer imeli vseskozi pobudo, vendar je bil občutek, da so se domači bolje prilagodili igralnim razmeram. Domači so povedli po protinapadu in avtogolu, ko se sicer že nenevarni žogi ni mogel ogniti gostujoči branilec. Grosupeljčani so pokazali željo po izenačenju in bili nagrajeni v zadnjih trenutkih prvega polčasa, ko je Rexepi s pravim evrogolom izid poravnal.
Drugi polčas se še ni dobro začel, ko so domači povedli z 2:1. Po dvajsetih minutah igre so gostje izenačili, odbito žogo vratarja po prostem strelu je v gol porinil Černe. Vodstvo je zopet trajalo le dve minuti, domači so po protinapadu zopet povedli. Do konca tekme smo gledali stalni pritisk Grosupeljčanov proti vratom Ilirije. Žal jim zadetka ni uspelo doseči, so pa domači v samem zaključku izkoristili še eno napako in postavili končni izid na tekmi.

Podrobnosti tekme

Lestvica

Trener Janez Ferk: "Za podrobnejšo analizo bo potrebno še nekaj prespanih dni. Dejstvo je, da smo želeli več. Na koncu so odločile malenkosti, individualne napake, ki jih nasprotnik s toliko kvalitete kaznuje. Obžalujem predvsem dejstvo, da se na igrišču, ki je bilo vso v lužah in posledično zelo nepredvidljivo, nismo bolje prilagodili razmeram. To je bil naš prvi poraz v sezoni, ki pa ni zamajal naše samozavesti. Bili smo kvalitetni v mnogih elementih in pred zaključkom jesenskega dela ohranjamo visok nivo pripravljenosti. Naše vodilo bo še naprej trdo delo, vse imamo v svojih nogah. Čestitke kadetski ekipi za suvereno zmago."

V celotni tekmi so bili grosupeljski mladinci tisti ki so narekovali ritem igre. Dejstvo pa je, da so domači bolje prilagodili zahtevnim pogojem na igrišču in izkoristili tisto kar so jim gostje ponudili. Tekmo 13.kroga bodo nogometaši Brinja odigrali že v četrtek, ko bodo na domačem igrišču gostili Slovan. (gr)