3.SNL center> Zmaga nad favoriziranim Taborjem

NK ARNE TABOR 69 : NK BRINJE GROSUPLJE 0 : 2 (0:0)
Strajnar(53'), Boh(94'-11m)

Prvenstvene tekme s Taborjem imajo iz stališča Nogometnega kluba Brinje dolgo tradicijo. Mnogo let sta se ekipi srečevali v četrtem rangu slovenskega nogometa, kjer je bilo odigranih nemalo razburljivih srečanj. Tokrat sta se ekipi prvič pomerili v okviru 3.SNL. Glede na položaj na lestvici so domači veljali za fovorita tekme.


Grosupeljčani na Brod še zdaleč niso prišli z belo zastavo. Od samega začetka so prevzeli niti igre v svoje noge in vseskozi ogrožali vrata domačih, vendar bili v zaključkih malo nezbrani. Edina nevarnost domačih so bili predložki po prekinitvah, saj skozi igro niso uspeli ogrožati grosupeljskih vrat.
V začetnem delu drugega dela igre, so nogometaši Brinja po lepi kombinaciji izigrali domačo obrambo, lepo podajo Ivanovskega je izkoristil Strajnar, ki je zadel za vodstvo z 0:1. Domači so v nadaljevanju sicer poizkusili stisniti obroč okli gostujočih vrat, ki so odbili vse poizkuse, z dvema obrambama se je izkazal tudi gostujoči vratar. Ob tem so nogometaši Brinja vseskozi s hitrimi napadi ogrožali domača vrata. Prav v zadnjih sekundah je iz sredine igrišča domačim pobegnil Petrovič, nad katerim je domači vratar storil prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Boh za zmago Brinja z 0:2.

Podrobnosti tekme

Lestvica


To je bila odlična predstava grosupeljskih nogometašev, ki z zmago čvrsto držijo pozicijo na 5. mestu lestvice 3.SNL center. prihodnji vikend v Grosuplje prihaja novinec v ligi Bohinj.(gr)

Foto/video:Grega Rozina