3.SNL center> Iz četrtega mesta na zimski premor

NK BRINJE GROSUPLJE : NK KOČEVJE 3 : 2 (2:1)
Petrovič(8', 19'), Vidič(73'); Babić(25'), Založnik(77')

Jesenski del tekmovanja v 3.SNL center se je končalo s prvim krogom druge polovice tekmovanja. V Grosuplje je prišlo moštvo Kočevja, ki je v prvem spomladanskem krogu nogometašem Brinja zadalo boleč poraz.


Od prvega sodnikovega piska, so Grosupeljčani zagospodarili na svojem igrišču. Že v 8. minuti je najboljši strelec Brinja v jesenskem delu prvenstva Denis Petrovič sprejel odlično globinsko podajo Denisa Boha in v svojem slogu zaključil za domače vodstvo z 1:0. Že deset minut pozneje je Petrovič povišal na 2:0, toda tokrat je glavnino naloge pri zadetku z odliko opravil Nal Strajnar. Gostje v tem obdobju niso bili nevarni, toda šest minut po drugem prejetem golu je gostujoči napadalec z voljem dosegel zadetek, pri katerem je bil domači vratar brez moči. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so bili domači veliko boljši nasprotnik.
Tudi drugi polčas se je odvijal po željah domačih nogometašev. V 73. minuti je Marko Vidič povišal vodstvo na 3:1, potem ko mu je iz desne strani podal Adnan Abdić. V 32. minuti so gostje poskrbeli, da je tekma postala zopet bolj napeta, saj so se približali le na gol zaostanka. Do konca tekme so Grosupeljčani nadzirali tekmo in imeli vseskozi pobudo, rezultat pa se ni več spreminjal.

Izjava trenerja...


Nogometaši Brinja so se oddolžili gostom za uvodni poraz v sezoni. Rezultat ne pokaže dejanskega stanja na igrišču, saj so bili domači veliko boljši od gostov. Brinje je jesenski del prvenstva končal na 4. mestu prvenstvene lestvice, kjer za vodilnim Zagorjem zaostaja za 7 točk. (gr)

Foto/video: Grega Rozina