POGLED NAZAJ: Člani v drugi polovici jesenskega dela prvenstva v odlični formi

Nogometaši članske ekipe so končali jesenski del prvenstva v 3.SNL center. Odigrali so 14 prvenstvenih krogov, kar pomeni, da so odigrali že prvi krog druge polovice tekmovanja. V začetku ni šlo vse po načrtu, a skozi prvenstvo je ekipa rasla.


Z velikimi pričakovanji so grosupeljski nogometaši odpotovali na prvo gostovanje k novincu v ligi v Kočevje, kjer so po porazu s 3:0 doživeli veliko razočaranje.

Rane so zacelili v drugem krogu z visoko zmago na domačem igrišču nad Lescami s 6:1.

Sledilo je gostovanje na Bledu pri enem od favoritov lige. Tekma, ki so jo nogometaši Brinja odigrali zelo dobro, a v infarktni končnici nesrečno izgubili tekmo in točko.

Že je sledil velik sosedski derbi z Ivančno Gorico v Grosuplju. Ivančani so veljali za favorita in v prvem polčasu že vodili z 2:0. Ob koncu prve tretjine drugega polčasa so nogometaši Brinja na hitro rezultat izenačili. Ko je številčno občinstvo pričakovalo, da delo dokončajo, so se nerazumljivo ustavili. Sledila je kazen ob zaključku tekme, ko so gostje s tretjim zadetkom odločili tekmo v svojo korist. Občutki grosupeljskih navijačev po tekmi, pravzaprav so bile izgubljene tri točke, čeprav domači na tekmi niso niti enkrat vodili.

Tekmo petega kroga v Podzemlju so odplavile obilne padavine.

Psihološko izjemno zahtevno tekmo proti Jeseničanom nogometaši Brinja dobijo z 2:0.

V sredo je sledila preložena tekma petega kroga proti Kolpi v Podzemlju. Po prvem polčasu brez zadetkov, Grosupeljčani v drugem dvakrat zadenejo in se veselijo zmage na zahtevenem gostovanju.

Sedmi krog v Šenčurju se konča z 1:1. Tekma, ko sta obe ekipi imeli občutek, da bi lahko zmagali, a sta vesli, da nista izgubili.

V 8. krogu razburljiva tekma s Komendo v Grosuplju. Gostje povedejo, Grosupeljčani obrnejo v svoj prid, gostje izenačijo, a v sodnikovem dodatku Grosupeljčani zadanejo za zmago s 4:3.

Neugodno gostovanje v Trbovljah, kjer je na igrišču in tribunah vedno zanimivo in napeto, se konča v korist Brinja z 2:0.

Sledila je domača tekma proti še eni zasavski ekipi. V goste je prišlo Zagorje. Pred tekmo se je porajalo vprašanje, ali lahko Grosupeljčani gostom zadajo prvi prvenstveni poraz. Po odlični taktični igri v prvem polčasu in rezultatu 0:0, sta v drugem polčasu v razmaku nekaj minut sledile dve nepotrebni napaki v grosupeljski vrsti, kar so gostje znali kaznovati. Zmaga je odšla v Zagorje.

Sledilo je še eno gostovanje pri ekipi z vrha lestvice. Tekme z Arne Tabor 69 imajo zanimivo zgodovino in so bile vedno nepredvidljive. Toda tokrat so na Brodu igrali le Grosupeljčani. Domači so bili nadigrani v vseh elementih nogometne igre. To je bila verjetno najboljša predstava Grosupeljčanov v jesenskem delu prvenstva za zasluženo zmago z 2:0.

V domači tekmi proti Bohinju so bili Grosupeljčani absolutni favoriti. Gostje so še nekako zdražli prvi polčas, ko so zaostajali z 0:2, toda v drugem polčasu niso uspeli več držati koraka. V njihovi mreži je končalo še pet žog.

Gostovanje v Stražišču so vedno zahtevna. Domača Sava je zgodaj povedla, a na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 1:1. V drugem polčasu so nogometaši Brinja pritiskali in proti koncu tekme oblegali gol domačih, toda žoga enostavno ni hotela v njihov gol. To je bil drugi neodločen izid jesenskega dela prvenstva za grosupeljske nogometaše.

V zadnji tekmi jesenskega dela, je v Grosuplje prišlo Kočevje. Domači so se oddolžili za poraz v 1. krogu in zmagali s 3:2 za končno 4. mesto na prvenstveni lestvici.

Vsekakor gre za lep rezultat po jesenskem delu prvenstva, ki jo je vodil trener Goran Marković ob pomoči Boruta Antončiča in Janeza Kovačiča. Igre v drugem delu jesenskega dela vlivajo upanje za uspešno nadaljevanje tudi v spomladanskem delu prvenstva, kjer bo zelo pomembno, da moštvo ostane v zgornjem delu prvenstvene lestvice. Do sredine marca je dovolj časa, da ekipi izkoristi dobre pogoje, ki jih ima za delo v lokalnem okolju. Vmes bo še prestopni rok, v katerem se ekipa ne bi smela bistveno spremeniti.
Še enkrat čestitke celotni ekipi za opravljeno v jesenskem delu prvenstva.(gr)