Na obisku pri FC Bayern München

V novembru je del strokovnega štaba nogmetnega kluba Brinje Grosuplje obiskal novi vadbeni center FC BAYERN CAMPUS.

Gre za najmodernejši kamp za mlade nogometaše med devetim in devetnasjtim letom starosti v Evropi, ki je bil odprt konec avgusta 2017. Sestavlja ga 5 naravnih igrišč in dve igrišči z umetno travo, 2 mali igrišči ter stadion z 2500 sedeži. Vsa igrišča so ogrevana. V sklopu so tudi dvorana, restavracija, sobe, fitnes, bazen, soba za druženje, pisarne, konferenčne sobe in vse kar je potrebno, da imajo mladi najboljše pogoje za nogometni razvoj.
Štiri dnevnega obiska so se udeležili predsednik Andraž Zrnec, novi članski trener Goran Stankovič, ter trenerja Borut Antončič in Goran Marković.
Trenerja Beyenovih selekcij U-14 in U-17 Alexander Moi in Holger Seitz sta predstavila delovanje centra in standarde, ki so postavljeni za optimalno delo. Vsaka selekcija ima na voljo svoje igrišče in garderobo. V okviru centra deluje tudi ženska ekipa. Ob ogledu treningov vseh selekcij je bil predstavljen princip skavtinga.
Prva ekipa se v terminu obiska zaradi tekme ni mudila v centru, induvidulno sta trenirala le Ribery in Müller.
Vsekakor zanimiv obisk. Kljub temu da je princip treningov v osnovi dokaj primerljiv našim, pa se v vseh ostalih segmentih z enim najboljših nogometnih klubov na svetu enostavno ne da primerjati. (gr)