Člani zmagali v derbiju

NK BRINJE GROSUPLJE : NK BLED HIRTER 2 : 1 (1:0)
Povh Matic(11'), Ivanovski Miran(81'); Remškar Moreno(53')

V Grosuplju smo v derbiju videli napeto in zelo zanimivo nogometno tekmo v kateri so domači nogometaši spomladi še drugič zmagali in se s tekmo več zavihteli na 2. mesto prvenstvene lestvice 3.SNL center.

Nogometaši Brinja so zelo hitro povedli. Matic Povh se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora in zelo natančno zadel, saj se je žoga od vratnice odbila v gol gostov za navdušenje domačih navijačev. Srednji del igre v prvem polčasu je nato pripadel gostom iz Bleda, ki pa svoje premoči v polju niso uspeli pretopiti v zadetek. Zadnjih petnajst minut pa so zopet prevladovali domači nogometaši, ki bi lahko iz nekaj obtevnih akcij izvlekli kaj več, vendar je manjkalo nekaj odločnosti.
Drugi del igre se je nadaljeval podobno kot prvi, le da so tokrat, tudi s pomočjo nekaj sreče, zadeli gostje iz Bleda, ki so izid izenačili na 1:1. V nadaljevanju sta obe moštvi prikazali čvrsto in borbeno igro, ki je upravičila naziv derbi vrha lestvice. Veliko priložnosti ekipi nasprotniku nista dopuščali, toda deset minut pred koncem tekme je globinsko podajo Denisa Boha z optimalno reakcijo izkoristil Miran Ivanovski, ki je lobal gostujočega vratarja za, kot se je izkazalo, domačo zmago z 2:1.


Gostje so dokazali da so zelo kvalitetna ekipa, ki se se je po zaostanku znala zbrati in tudi izenačiti. Nogometaši Brinja pa so znali vzeti tisto, kar so jim gostje ponudili in z dvema zadetkoma, zasluženo zmagali.

S pristopom k tekmi svojih nogometašev je bil zadovoljen trener Goran Stankovič, ki je po tekmi povedal: "Za nami je težka tekma, saj nam je nasproti stala izkušena ekipa. Fantje so čutili psihološko breme, saj so morali odnesti tri točke, da bi se obdržali tik pod vrhom. Glede same igre nismo ravno blesteli, v obeh fazah je bilo prisotnih veliko napak. Kljub temu pa je bila želja, motivacija in karakter na najvišji možni ravni in to nam mora biti vodilo za naprej. Še veliko tekem je do konca prvenstva in vsaka tekma bo zgodba zase. Ključno je, da se znamo prilagoditi zahtevam tekme in sicer brez večje evforije. Fantom, čestitam za zmago in borbenost."

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Alan Muratagić, David Dedić, Miran Ivanovski, Denis Petrovič, Žiga Istenič, Nal Strajnar, Dominik Ivkič, Denis Boh, Matic Povh. Klop: Alen Hadžipašić, Andraž Žugič, Miha Černič, Rok Šporar, Primož Rozina, Damir Beširevič

V naslednjem krogu za nogometaše Brinja sledi še en derbi. Tokrat lokalni, proti nogometašem Ivančne Gorice. V dosedanjih petih tekmah Grosupeljčani še niso uspeli premagati sosedov, ob enem remiju so štiri krat izgubil, so bile pa vse tekme izjemno napete. Ali je ekipa dozorela za nov korak bomo izvedili v sredo 4. aprila po 18:30, ko se bo v Ivančni Gorici pričela tekma 17.kroga. Navijači vabljeni.(gr)

Foto/video: Grega Rozina