Starejši dečki premagali vodilno Olimpijo

NK BRINJE GROSUPLJE : NK OLIMPIJA 2 : 1 (1:0)
Čeferin(10'), Zrnec(48'); Sadiković(69')

Starejši dečki so v 1.SNL U-15 zahod pripravili prvovrstno presenečnje. Potem ko so minuli krog v Novi Gorici ugnali neposrednega tekmeca na prvenstveni lestvici, so tokrat na domačem igrišču premagali vodilno Olimpijo.

V začetku tekme so gostje prvezeli pobudo. Toda grosupeljaki mladci so hitro ugotovili, da se z gosti iz Ljubljane lahko enakovredno kosajo na igrišču. Iz minute v minuto so igrali odločneje in hitro so se ponudile priložnosti. Prva se še ni pretopila v zadetek, toda eno od naslednjih je Peter Čeferin učinkovito zaključil za domače vodstvo z 1:0. 

V prvi polovici drugega polčasa so Grosupeljčani igrali odlično, premoč pa je z zadekom za vodstvo z 2:0  kronal Nik Zrnec. Ob samem koncu, je nekoliko padla koncentracija in gostje so se z zadetkom vrnili v igro. Sledilo je nekaj napetih zadnjih minut v katerih pa je domača obramba zdržala in vse tri točke so ostale doma.

Trener Goran Markovič: "Prva domača tekma proti prvouvrščeni ekipi lige nam je prinesla zanimivo srečanje. Tekmo smo odprli malenkost prestrašeno in imeli mogoče preveč spoštovanja do nasprotnika. Po nekaj minutah pa smo zaigrali kot smo si želeli. Mogoče smo na tej tekmi v prvem polčasu premalo naredili na žogi, ampak še vseeno bili dobri. V drugem polčasu pa smo 15-20 minut bili odlični, kar je botrovalo drugemu zadetku in ob tem imeli še nekaj res lepih priložnosti. Na koncu v zadnji minuti smo gostom dovolili zadetek in znižanje zostanka, tako da smo v sodnikovem podaljšku trpeli vendar na koncu zasluženo zmagali. Bolj kot sama zmaga, je potrebno omeniti, da smo gledali zelo dinamično in zanimivo tekmo, kakršne na tekmah lige U15 redko odigramo. Zagotovo sta pa za tako srečanje potrebni dve ambiciozni ekipi. Mi se s tem ne smemo zadovoljiti, ampak predvsem še bolj trenirati. Ker poleg zmagovanja razvijamo tudi druge vrednote, ki so za to starostno kategorijo zelo pomembne, čeprav velikokrat vsi na njih pozabljamo (trenerji,igralci in pa starši). Uvodni tekmi nam morajo dati dodaten zagon za nadaljevanje prvenstva."

Podrobnosti tekme.

Tekmo 20. kroga v Kopru bodo nogometaši Brainja igrali 25. aprila, saj se bo ekipa v Sarajevu od 6. do 8. aprila udeležila velikega mednarodnega turnirja Valter Cup 2018.