Prestižna in pomebna zmaga v Ivančni

NK IVANČNA GORICA : NK BRINJE GROSUPLJE 0 : 2 (0:0)
Petrovič Denis(47'), Istenič Žiga(55')

Lepo popolnjene tribune, čvrsta igra obeh moštev in hkrati družaben dogodek, to so značilnosti tekme 17. kroga 3. SNL center med Ivančno Gorico in Brinjem Grosuplje v kateri je zmaga odšla v Grosuplje.

Prvi polčas so nekoliko bolje pričeli domači nogometaši. V igri obeh ekip je bilo precej napak, kar je bilo verjetno posledica pritiska derbija. V prvi polovici polčasa so bili nekoliko konkretnejši nogometaši Ivančne, ki pa niso resneje ogrozili vrat gostujočega vratarja Cvijića. Bolj se je polčas prevešal v drugo polovico, konkretnejši so postajali tudi nogometaši Brinja. Najlepšo priložnost v prvem polčasu pri domačih je imel Mahić, ki je z glavo meril mimo vrat, pri gostih iz Grosuplja pa Ivanovski, ki je iz ugodnega položaja iz razdalje dvakrat meril prek vrat domačih.

Drugi polčas se je nadaljeval sanjsko za nogometaše Brinja Grosuplje, ki so že po minuti in nekaj sekundah igre v drugem polčasu povedli z golom njihovega najboljšega strelca Denisa Petroviča, ki je izkoristil lepo globinsko podajo Ivanovskega. Domači se po prejetem še niso dobro zbrali, ko je Petrovič izkoristil njihovo napako in asistiral Žigi Isteniču za prvenec v grosupeljskem dresu in povišanje vodstva na 2:0. V nadaljevanju so domači poizkušali spremeniti potek srečanja, ob tem pa puščali veliko prostora grosupeljskim nogometašem, ki so prišli do nekaterih čistih situacij za zadetek, vendar bili v zaključkih na gol premalo natančni. 

Tekma se je končala z zmaga Brinja z 2:0. To je sploh prva zmaga Grosupeljčanov v uradnih tekmovanjih NZS, pred tem so iztržili le en remi, štiri krat pa so izgubili. Z zmago se je NK Brinje na tretjem mestu prvenstvene lestvice 3.SNL center približal vodilni ekipi Bleda na 2 točki zaostanka.

Po tekmi je bil zadovoljen in kratek v izjavi tudi trener Goran Stanković, ki je dejal: "Za nami je tretja tekma,ki se je končala po naših željah. Fante bi pohvali v vseh pogledih. Prikazana taktična zrelost, motivacija in pristop nam morajo biti vodilo za naprej."  

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Alan Muratagić, David Dedić, Miran Ivanovski(od 83' Primož Rozina), Denis Petrovič(od 79' Andraž Žugič), Žiga Istenič, Nal Strajnar(od 56' Rok Šporar), Dominik Ivkič, Denis Boh, Matic Povh. Rezerve: Boštjan Štampfel, Andraž Žugič, Miha Černič, Rok Šporar, Alen Hadžipašić, Primož Rozina

Omenimo še, da je šlo za pravi družabni športni dogodek, ki je kljub medsebojnemu rivalstvu na igrišču prinesel športni boj, na tribunah pa športno navijanje pristašev obeh ekip. Ob vodstvih obeh klubov, sta tekmi prisostvovala župana obeh občin, ivanški Dušan Strnad, ter grosupeljski dr. Peter Verlič skupaj z direktorjem občinske uprave Dušanom Hočevarjem.

Že v nedeljo Grosupeljčani ob 11:00 v Grosuplju gostijo ekipo Kolpe. Vabljeni v Športni park Brinje.(gr)