Do izenačenja v zadnji sekundi tekme

NK JESENICE : NK BRINJE GROSUPLJE 2 : 2 (1:0)
Čamdžić Ermin(16', 68'); Petrovič Denis (50', 94')

Zahtevno gostovanje na Gorenjskem se ni končalo po željah. Vloga favorita je na Jesenicah v tekmi 3.SNL center brez dvoma pripadlo grosupeljskim nogometašem, ki pa so kljub osvojeni točki v dramatičnem zaključku tekme, domov odhajali razočarani.

Tekmo so bolje pričeli domači nogometaši, ki so bili v enakovredni igri nekoliko konkretnejši. Grosupeljčani domačim niso uspeli vsiliti svojega načina igre. Plod tega je bil tudi vodilni zadetek domačih v 16. minuti tekme. Tudi v nadaljevanju igre in trudu nogometašev Brinja prave navarnosti za domači gol ni bilo. Že v 34. minuti je moral trener Brinja Goran Stankovič zaradi poškodbe menjati osrednjega branilca Davida Dedića. Namesto njega je vstopil Alen Hadžipašić.

Drugi del je Brinje odprlo z hitrim izenačujočim zadetkom Denisa Petroviča in v nadaljevanju prevzelo pobudo na igrišču. Prišlo je do nekaterih ugodnih situacij iz katerih bi lahko izvlekli več, toda napaka in hiter protinapad sta domače nogometaše zopet postavila v prednost. Pritisk proti vratom domačih se je nadaljeval predvsem z igro na preskok. Domači so imeli lepo priložnost za povišanje vodstva na 3:1, toda izkazal se je vratar Cvijič. Dobri dve minuti pred koncem so domači praktično na golovi črti blokirali tri zaporedne strele nogometašev Brinja. Globoko v sodnikovem dodatku igralnega časa, pravzaprav v zadnji sekundi tekme, je Denis Petrovič izkoristil podajo Abdića in izid izenačil na 2:2.

Trener Goran Stankovič je po tekmi povedal: "Po pričakovanjih je bilo gostovanje težko. Domači so bili dvakrat v vodstvu, zato moramo biti na koncu zadovoljni s pridobljeno točko, ki je prišla v samem zaključku tekme. Zavedati se moramo, da nič ne pride samo po sebi in da je edina potrditev na igrišču, ki je edino merilo. Gremo naprej in upam, da se bomo iz te tekme kaj naučili. Fantom čestitam za osvojeno točko."

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Rok Šporar, Andraž Žugič(od 81' Nal Strajnar), Denis Petrovič, Miran Ivanovski, Žiga Istenič(od 70' Primož Rozina), David Dedić(od 34' Alen Hadžipašić), Dominik Ivkič, Denis Boh, Matic Povh. Rezervni igralci: Boštjan Štampfel, Alen Hadžipašić, Nal Strajnar, Primož Rozina. Trener: Goran Stankovič.

V olajševalno okoliščino grosupeljskim nogometašem gre dejstvo, da domači klub igralne površine v idealnih pogojih sploh ni pripravil. Nepokošena in ne valjana igralna površina ne sovpada z igranjem državne članske lige.

V soboto 21.04.2018 ob 19:00 v Grosuplju sledi nadaljevanje prvenstva. V tekmi 20. kroga se bosta pomerila Brinje Grosuplje in Tinex Šenčur.