Kadeti nestrpno pričakujejo pričetek prvenstva

Kadeti se zavzeto pripravljajo na novo prvenstvo 2.SKL zahod, ki se bo za nogometaše Brinja pričelo v nedeljo 19. avgusta v Kopru, kjer se bodo pomerili z FC Koprom.

Vse od 9. julija so se nogometaši potili na domačem igrišču in uspešno odigrali štiri pripravljalne tekme. Glede na sestavo lige v letošnji sezoni, se obeta zelo zanimivo in napeto tekmovanja, dejanska razmerja, pa bodo pokazale tekme že v prvih nekaj krogih.


O poteku pripravljalnega obdobja smo se pogovarjali s trenerjme kadetske selekcije Borutom Antončičem, ki je povedal: "Po bolečem zaključku lanske sezone, smo s treningi v novi sezoni pričeli 9.7.2018, tako da je za nami že kar lepo število treningov, odigrali pa smo tudi štiri prijateljske tekme. V prestopnem roku, so klub zapustili Šabić Damis in Lampret Urh oba Olimpija in Beguš Tim, ki je odšel v Bravo. Ekipi so se do tega trenutka priključili Urbanija Domen (Domžale), Mujkić Ermin (Ilirija) in Muminović Amar (Mengo 28), ostali del ekipe sestavljajo fantje letnika 2002 in 2003, ki so bili v lanski sezoni člani kadetske ekipe in ekipe U15. Glede na zadnje sezone so pričakovanja pred začetkom nove sezone seveda najvišja, kljub temu pa ostajamo previdni, saj za nami ni optimalno pripravljalno obdobje. Določene stvari v igri so dobre, se pa še vedno pojavlja preveč nepotrebnih napak, tako da bo čas pokazal v kakšni meri bomo še napredovali in bili konkurenčni. Predvsem bo pomemben odnos, ambicija in želja po napredku. Verjamem, da fantje že nestrpno pričakujejo začetek prvenstva, ki se bo zgodil to nedeljo v Kopru. Veliko sreče in uspeha velja nameniti tudi ostalim selekcijam, ki začenjajo ta vikend."

Rezultati prijateljskih tekem:

22.07.2018 Brinje Grosuplje : Slovenska Bistrica 3:0 (Shaini, Tibola, Čaleta)
04.08.2018 Brinje Grosuplje : Primorje 4:1 (Čeferin, Ambrožič, Tomažin, Čaleta)
08.08.2018 Brinje Grosuplje : Šenčur 2:2 (Muminović, Đorđević)
11.08.2018 Brinje Grosuplje : Šampion 2:1 (Tibola, Muminović)

Vsekakor bo prihajajoči vikend vroč in zakaj ne bi nedelje izkoristili za osvežitev v slovenskem morju in pred povratkom domov na Koprski Bonifiki ob 17:00 s prisotnostjo podprli kadete na prvem letošnjem gostovanju.