3.SNL> Do zmage v izdihljajih tekme

NK BRINJE GROSUPLJE : NK ARNE TABOR 69 0 : 1
Matic Povh(92')

Derbi 3.SNL center, med domačim Arne Tabor 69 in Brinjem Grosuplje, ni navdušil. To je bila tekma z malo priložnostmi za zadetke, na koncu pa so se veselili nogometaši Brinja.

Zahtevno igrišče je onemogočalo dobro igro. Ekipi sta posledično delali vse preveč nepotrebnih napak, kar je vodilo v precej nezanimiv prvi polčas, ki se je končal z rezultatom 0:0.

Drugi polčas je bil nekoliko bolj dinamičen. Vseskozi je bila pobuda v igri nekoliko na strani gostov iz Grosuplja, ki pa je niso uspeli pretopiti v nevarne zaključke na gol domačih. v 57. minuti je iz leve strani v daljši kot streljal Matevž Fortin, vendar  je domači vratar žogo odbil v kot. Arne Tabor 69 je imel imel najlepšo priložnost za zadetek v 78. minuti srečanja, ko je žoga pri strelu na gol spremenila smer, a je vratar Brinja Nikola Cvijić z odlično reakcijo uspel žogo preusmeriti v kot. Tri minute pred koncem rednega dela srečanja je napad Brinja z natančnim strelom iz roba kazenskega prostora zaključil Nal Strajnar, a se je izkazal domači vratar. Ko so se v sodnikovem dodatku igralnega časa, navijači obeh ekip že sprijaznili z delitvijo točk, se s tem niso strinjali nogometaši Brinja. Kapetan Denis Boh je z globinsko podajo zaposlil Matica Povha, ki se je ob sprejemu žoge otresel dveh domačih branilcev in premagal domačega vratarja, za vodstvo z 0:1.

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Miha Dobnikar, Adnan Hajdarević, Ervin Smajić, Primož Potočar, Matic Povh, Niko Adamič, Matevž Fortin, Alen Hadžipašić, Denis Boh. Rezerve: Boštjan Štampfel, Nal Strajnar, Jakob Hočevar, Alexander Stožinič, Matevž Gabrovšek.

Podrobnosti o tekmi na  TEJ POVEZAVI.

Če tokrat nismo bili navdušeni nad samo predstavo, pa smo lahko z nepoputljivostjo in vero v končni uspeh grosupeljskih nogometašev. Z zmago se je Brinje povzpelo na tretje mesto prvenstvene lestvice 3.SNL center s štirimi točkami zaostanka za vodilno Ivančno Gorico. V prihodnjem krogu sledi veliki lokalni derbi, ko v Grosuplje prihaja prav Ivančna Gorica. Forma obeh ekip napoveduje zanimivo in napeto srečanje, tokrat je v vlogi favorita Ivančna Gorica, ki je v prvenstvu še neporažena.

Temperatura pred derbijem se je že pričela dvigovati na družbenih omrežjih. Vsekakor vabljeni v soboto 06.10.18 ob 18:00 ob igrišče z umetno travo v Grosuplje.