U-10> Zmagovalci turnirja v Ljubljani

Z novim uspehom se lahko pohvalijo naši nogometaši U-10, ki so se udeležili nogometnega turnirja, ki ga je v Ljubljani organiziral Nogometni klub Interblock.

Naši nogometaši so se sicer merili z vrstniki, ki so bili leto dni starejši, saj je bil turnir organiziran za starostno skupino U-11. 12 ekip je bilo razdeljenih v 3 skupine po 4 ekipe, v polfinale pa so napredovali zmagovalci skupin in najboljša drugouvrščena ekipa.

Varovanci trenerja Saše Tekića in pomočnika Marija Stojanovića so bili v skupini "C" boljši od vrstnikov Šmartna in NK Bistrc, v prvi tekmi pa so bili poraženi prot Šenčurju, ki bil tako zmagovalec skupine, Brinje pa se je v polfinale prebilo kot najboljše drugouvrščeno moštvo treh predtekmovalnih skupin. V skupino "A" so bili uvrščeni Interblock rdeči, Lesce, Mengo in Dob, v skupino "B" Interblock beli, Bravo, Radomlje in Dol. V polfinale sta napredovala zmagovalca skupin Lesce in Dol.

V polfinalu niso ponovili napak iz prve jutranje tekme in v drugi tekmi proti Šenčurju izšli kot zmagovalci.

V napetem finalu so bili z minimalno zmago boljši od nogometašev Dola in zasluženo dvignili pokal.

Organizator je pripravil tudi individualno tekmovanje v izvajanju prostih strelov. Ekipo Brinja je odlično zastopal Žiga Okorn, ki se je uvrstil v finale, tam pa je moral priznati premoč vrstniku iz Nogometnega kluba Dob.

Po turnirju je trener Saša Tekić povedal: "Najprej bi se rad zahvalil fantom za pridno delo na treningih in borbo skozi celoten turnir. Zahvala gre tudi staršem, ki podpirajo fante. Iz turnirja odhajamo z novimi izkušnjami proti novim izzivom."

Tako kot je dejal trener, najpomembnejše so izkušnje, rezultat pa je plod dobrega dela, ki mora biti le motivacija za še bolj zavzeto delo v prihodnje.

Čestiteke celotni ekipi.