U-17> Borut Antončič: Približujemo se želeni podobi

Za kadeti je dober mesec priprav v letu 2019. Pogoji na domačem igrišču so bili dobri, tako da se je planirani program priprav odvijal nemoteno.

Kako trenutno situacijo v selekciji ocenjuje njen trener Borut Antončič: "Po prvem mesecu priprav so občutki mešani. Sicer smo, kljub zimskemu obdobju, opravili praktično vse planirane treninge in odigrali štiri pripravljalne tekme. Dejstvo je, da je ekipa še v nastajanju, saj je bilo po jesenskem delu kar nekaj kadrovskih sprememb. Nekaj je bilo težav tudi s prisotnostjo zaradi bolezni in predvsem zaradi težav šoli, kjer bodo morali fantje prevzeti svoj del odgovornosti in pokazati pravi odnos, ki je predpogoj za uspešnost in prisotnost tudi na nogometnem področju. Glede na navedeno, je čas naš zaveznik, da odnos, ambicijo in tekmovalnost dvignemo na višji nivo in postanemo ekipa, v kateri bo vsak posameznik željan dokazovanja in napredka. Na treningih in tekmah je sicer viden določen napredek, tako, da se počasi približujemo želeni podobi."

Pripravljalne tekme:
NK BRINJE : NK Triglav 0 : 4 (0:0)
NK BRINJE : NK Šampion 0 : 1 (0:1)
NK BRINJE : NK Svoboda 4 : 0 (3:0)
NK Primorje : NK BRINJE 1 : 1 (1:1)

"Glede na okoliščine na tekmah podoba niti ni bila tako slaba, je pa še daleč od tega kar si želimo in smo sposobni. V polju smo delovali solidno, tudi igra je v določenih segmentih stekla, šepala pa je realizacija in določena nihanja, ki so posledica koncentracije. V drugem delu priprav so pred nami novi izzivi (tekme, priprave v Umagu), dvig zahtev na vseh segmentih, predvsem pa veliko dela.", je zaključil Borut Antončič.