2.SML/SKL> Tokrat brez točk na domačem igrišču

2.SKL> BRINJE GROSUPLJE : ARNE TABOR 69 1 : 2
2.SKL> KRKA : BRINJE GROSUPLJE 1 : 1

2.SML> BRINJE GROSUPLJE : ARNE TABOR 69 0 : 1
2.SKL> KRKA : BRINJE GROSUPLJE 1 : 2

Prejšni ponedeljek sta se ekipi iz Novega mesta vrnili z izkupičkom štirih toč, v nedeljo pa doma ostali praznih rok.

Kadeti so tekmo odlično odprli in pravzaprav bi morali v uvodnem delu tekme doseči zadetek ali več, toda žoge niso uspeli spraviti za hrbet gostujočega vratarja.

Po vodstvu je izgledalo, das bodo tekmo mirno pripeljali do konca, toda dve minuti v zaključku tekme sta bili usodni.

Trener kadetov Borut Antončič: " V zadnjih dveh krogih smo odigrali praktično podobni tekmi. Delovali smo dovolj dobro v polju, pokazali napredek, nekako imeli pobudo, si pripravili kar nekaj priložnosti za zadetek, vendar je v zaključku akcij zmanjkalo odločnosti in natančnosti, sploh na tekmi proti Krki, ko smo tri krat zadeli okvir vrat. V povezavi z neučinkovitostjo, nas posamezne napake v ožji obrambi na koncu stanejo rezultata. V nadaljevanju moramo takšne tekme obrniti sebi v prid in se jih dobesedno naučiti zmagati. Kljub solidnim predstavam, se nam še vedno pojavljajo določene težave v igri, ki jih bo potrebno odpraviti, predvsem pa dvigniti stopnjo koncentracije in sodelovanja skozi celotno tekmo. "

Mldinci so celotno srečanje jalovo napadali in v zaključkih akcij niso našli pravih rešitev za agresivno gostujočo obrambo. Tako je prejeti zadetek pomenil drugi spomladanski poraz.

Po tekmah v zadnjih dveh krogih je trener Goran Marković povedal: "2 tekmi v šestih dneh, 2 popolnoma različni tekmi. V ponedeljek, kjer smo videli fante polne energije, želje, smo danes na tem področju popolnoma razočarali. Energetsko smo bili prazni, čeprav smo gledali enosmerni promet, smo si na žalost ustvarili premalo čistih situacij za gol, po drugi strani jih je pa za tako tekmo bilo dovolj, da bi morali zmagati. Na takkih tekmah se je potrebno učiti iz napak, predvsem pa biti do sebe kritičen in razčistiti v glavi kaj je zmanjkalo, da tako tekmo obrnemo sebi v prid. Jutri je nov dan in čas za analize, nas pa že v sredo čaka gostovanje v Ajdovščini, kjer nas čaka še ena zahtevna tekma. Nato pa nas čaka 10 dni pavze, kjer bomo morali napolniti baterije za zadnjih 5 tekem v prvenstvu... "

Ekipi se bosta že v sredo 17.04.2019 v Ajdovščini pomerili z vrstniki Primorja.